Kültür ve Turizm Bakanlığı Koşusu'nu Son Of Cooger kazandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Koşusu'nu Son Of Cooger kazandı


2 yaşlı İngiliz taylarının birincilik mücadelesi verdiği koşu, 1500 metre mesafe üzerinden kum pistte koşuldu.


2023 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Koşusu'nu (G2); Ayhan Ahrasoğlu'nun sahibi, Eray Hazar'ın yetiştiricisi olduğu, Alper Ciğer tarafından antrene edilen doru erkek tay Son Of Cooger (Cooger - Şahizer / Lion Heart) jokeyi Vedat Abiş ile kazandı. Üst üste 4. kez birinciliğe ulaşan tay, elde ettiği Kültür ve Turizm Bakanlığı Koşusu galibiyetiyle kariyerinin de en önemli koşu galibiyetine ulaştı.



Koşunun videosu için tıklayınız.

Koşuda ikinciliği, Özcan Yıldırım idaresindeki Noir Princess (Kopenhag - El Jefe / Perfecto) elde ederken, Optimus Prime (More Than A Game - Voyageuse / Kentucky Dynamite) Ercan Çankaya ile üçüncü, Halis Karataş ile bu koşuya katılan Selanik Kısçesi (Trappe Shot - Sea Secret / Yonaguska) dördüncü ve son olarak Lord of Tiniz (Lion Heart - Beren Sultan / Artie Schiller) ise Ayhan Kurşun ile beşinci oldu.

Kazanan Son Of Cooger için bitiriş derecesi 1.34.18 olarak kayıtlara geçerken, koşudaki farklar 9 Boy - 7 Boy - 1/2 Boy - 4 Boy şeklinde oluştu.

tgysn3uInlwhqjgzjdmbh4sl.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.