KURBAN KESİM ALANI HİZMETİNİZDE

KURBAN KESİM ALANI HİZMETİNİZDE

Kurbanlarını güvenli ve dini vecibelerine uygun biçimde kestirmek isteyenler için tamamen hijyenik bir ortamda, uzman kasapların hizmet verdiği, Şile Belediyesi Kurban Kesim Merkezi bu bayramda da Şileli hemşehrilerimizin hizmetinde olacak

Kurban Bayramının yaklaşması ile vatandaşlarda tatlı bir kurban telaşı başladı. Kurbanlarını güvenli ve dini vecibelerine uygun biçimde kestirmek isteyenler için tamamen hijyenik bir ortamda, uzman kasapların hizmet verdiği,  Şile Belediyesi Kurban Kesim Merkezi bu bayramda da Şileli hemşehrilerimizin hizmetinde olacak. İşinin uzmanı çalışanları ile helal kesime uygun olarak hazırlanan ve hizmete sunulan kurban kesim merkezi TUVTURK arkasında hizmet verecek. Kurban Bayramı boyunca, Kesim merkezi, kurbanlık satış alanı, çay ve servis hizmetleri noktaları aktif kalacak olan merkezde Şile Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çere Koruma Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler Bayram süresi boyunca Şile’ye en iyi hizmeti sunmaya devam edecek.

Modern makineler, usta kasaplarla bayram boyunca kesim işlemleri devam edecek.  Kurban kesim merkezi her 10 dakikada bir kurban kesimi yapılacak teknoloji ile donatılarak dizayn edildi. Merkezde kesilecek kurbanlar Belediye ekipleri tarafından poşetlenip hazırlanarak sahiplerine teslim edilecek.

 VETERİNER EKİPLERİ KURBANLARIN UYGUNLUĞUNU DENETLİYOR

Belediyemiz Veteriner hekimleri Kurban kesim merkezinde satış için getirilen kurbanlık hayvanların sağlık kontrolünü yapıyor. Alanın steril olarak tutulması için belirli aralıklarla dezenfeksiyon işlemleri de yapan ekip, vatandaşlara ve satıcılara yardımcı olmak amacıyla bayram süresince görev yapacak.

            Veteriner hekimlerin yanı sıra kurban kesiminin dini kurallara uygun ve helal olabilmesi adına ehliyetli kasaplar ve müftülük görevlileri de merkezde bulunacak.

KURBAN KESTİRMEK İSTEYENLER VETERİNERLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN SIRA ALACAK

Kurban kesim merkezinde kurban kestirmek isteyen vatandaşlar karışıklık olmaması adına düzen ve kolaylık için sıra numaralarını Veterinerlik İşleri Müdürlüğünden alacaklar. Veterinerlik ekipleri Kurban Bayramının yaklaşması ile kurbanlık alınırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda vatandaşları uyarıyor.

            Kurban alırken vatandaşların dikkat etmesi gereken hususlar arasında;

Sağlıklı, besili olması ve gebe olmaması, Veteriner sağlık raporunun ve aşı kaydının olması, kulaklarının küpeli olması, sığırların iki yaşını doldurmuş olması kurbanlık alınırken aranması gereken hususlar arasında yer alıyor.

            Belediyemiz veteriner hekimleri aynı zamanda kurban satış alanlarında satılan hayvanların sağlığını da kontrol ediyor. Kurban Satış Merkezlerimizde satışının yasak olduğu ve kurbana uygun olmayan hayvanların üzerine veteriner hekimlerimiz tarafından (x) işareti çiziliyor.

            Kurbana uygun olmayan, üzerinde (X) işareti olan hayvanların alınmaması hemşehrilerimize önemle duyuruluyor.

            BAŞKAN TABAKOĞLU; ‘GÖNÜL RAHATLIĞIYLA KESİM İŞLEMİNİZİ YAPTIRABİLİRSİNİZ’

    “Her yıl olduğu gibi bu sene de Şile Belediyesi olarak, donanımlı bir kurban alanı hazırladık” diyen Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, “Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nda, kurban görevlerini rahatlıkla yerine getirebilmeleri için alanımızı en konforlu ve güzel şekilde hazırladık. Tam kapsamlı teknoloji ile donattığımız kesim merkezimizde her 10 dk da bir kurban kesim işlemi yapılabilecek ve kurbanlar görevliler tarafından poşetlenerek sahiplerine teslim edilecek. Kurban alacak ve kurban kesimine gelecek vatandaşlarımız burayı gönül rahatlığı ile kullanabilirler. Hem kurbanlarını satın alıp hem de burada hijyenik koşullarda kesim işlemlerini yaptırabilirler” diye konuştu.


Kaynak: istanbulses/ Şile

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.