Kurtuluş Koşusu'nu üst üste ikinci kez King Berkay kazandı

Kurtuluş Koşusu'nu üst üste ikinci kez King Berkay kazandı

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak düzenlenen koşu, 1400 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

2024 yılı Kurtuluş Koşusu'nu Ali Murat Şen'in sahibi olduğu ve yetiştiriciliğini Erkan Bingöl'le birlikte yaptığı King Berkay (Bosporus - Cybele / Royal Abjar) jokeyi Müslüm Çelik idaresinde kazandı. Yeliz Baysal'ın antrene ettiği 7 yaşındaki al at bu galibiyetiyle kariyerindeki 15'inci birinciliğini elde etmiş oldu.

6 safkanın start aldığı yarışta Selanik Aslanı (Lion Heart - Sea Secret / Yonaguska) ikinci olurken, Zolo Muum (Papa Clem - Controllable / Al's Theatre) üçüncü, Oğuzun Rüyası (Native Khan - Ateş Hanım / Karabeyhan) dördüncü ve Altınsima (Kırdemirkır - Queen Of The Storm / Indigo Red) da beşinci oldu.

Koşunun galibi King Berkay için bitiriş derecesi 1.27.13 olurken, farklar ise 2 Boy - 2,5 Boy - 4 Boy - 4 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende kazanan atın sahibi Ali Murat Şen'e kupasını ve çiçeğini Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar verdi.

Törende Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar kazanan safkanın jokeyine günün anısına hediyesini ve çiçeğini takdim etti.

Törene Eski Milletvekili Tamer Dağlı, Adana İl Defterdarı Uğur Aslan, eski başkanlarımızdan Behçet Homurlu, Kulübümüz Asli Üyesi Halid Milli ve Adana Hipodrom Müdürü Feyyaz Bora Güralp de katıldı.
 

tmocnI7roglj8dqltpqekvjn.jpg

1va9fsmqlcnaghI5zfhimrbw.jpg

y2ffkmonquacvb3wdvlrojrd.jpg

juoft7wajlpdpqed6bIclzso.jpg

oqngws65gdx4vm0byfksi9rh.jpg

4zonnv7rh8qyqfmbszye61pg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.