KUŞADASI, ADIM ADIM YENİLENİYOR

KUŞADASI, ADIM ADIM YENİLENİYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi tarafından Enver Reis Caddesi’nde başlatılan altyapıyı yenileme çalışmaları tamamlandı. 7/24 esasına göre yürütülen çalışmalar...

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi tarafından Enver Reis Caddesi’nde başlatılan altyapıyı yenileme çalışmaları tamamlandı. 7/24 esasına göre yürütülen çalışmalar kapsamında caddenin yağmur suyu ile içme suyu hatları tamamıyla yenilenirken, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de sıcak asfalt dökülecek yollarda zemin düzenlemesi yapıyor.

Kuşadası Belediyesi’nin Aydın Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisinde kentin farklı noktalarında gerçekleştirdiği altyapı ve üstyapı yenileme çalışmalarını aralıksız sürüyor. Gece-gündüz demeden çalışan Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce son olarak Türkmen Mahallesi Enver Reis Caddesi ile Saçıkara Sokak’ta yürütülen altyapı yenileme çalışmaları tamamlandı.

Dört farklı kurumun eş zamanlıçalıştığı bölgeye Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri tarafından şebeke suyu ve kanalizasyon hattı, Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ise yağmur suyu hattı döşendi. İlgili kurumlarca telefon, internet ve elektrik kablolarının da yenilendiği caddede, olası toprak kaymalarınıönlemek amacı ile istinat duvarıörüldü.

Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, altyapıyı yenileme işlemlerinin tamamlanmasının ardından Enver Reis Caddesi ile Saçıkara Sokağa sıcak asfalt dökmek için kolları sıvadı. Bu kapsamda ekiplerce yolların zemin düzenlemesine başlandı. 7 bin metrekare sıcak asfalt serimi yapılacak olan bölgede tüm çalışmaların bitmesiyle uzun yıllar sorun yaşanmayacak.

Kuşadası’nda başlattıkları altyapı ve üstyapı yenileme atağının kesintisiz devam ettiğini belirten Kuşadası Belediye BaşkanıÖmer Günel, “Aydın Büyükşehir Belediyemiz ile iş birliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sayesinde önce Türkmen Mahallesi’ni modern bir görünüme kavuşturduk. Ardından İkiçeşmelik Mahallesi’nde yenileme çalışmalarına başladık. Enver Reis Caddesi’nde sürdürdüğümüz çalışmalar ise tamamlanma aşamasına geldi” dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.