LGS Sınavı 2 Haziran'da Yapılacak

LGS Sınavı 2 Haziran'da Yapılacak

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 2 Haziran Pazar günü yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapılan sınava 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin başvuruda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Bu önemli sınava toplamda 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvurdu. Sınav, yurt içinde 973 merkezde ve yurt dışında 11 merkezde yapılacak. Birinci oturum saat 09.30’da, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak. Sınava katılacak öğrencilerin sınav giriş belgelerini ve kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

LGS kapsamındaki merkezi sınava, sınava girmek isteyen 8. sınıf öğrencileri 18 Mart-2 Nisan tarihleri arasında isteğe bağlı olarak elektronik ortamda başvurularını gerçekleştirdiler. Öğrenciler, Kovid-19 salgını öncesinde olduğu gibi il ve ilçelerde belirlenen okullarda sınava girecekler. Liselere geçişte okulların yaklaşık yüzde 85'i adrese dayalı yerel yerleştirmeyle öğrenci aldığı için, öğrencilerin merkezi sınava girme zorunluluğu bulunmuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, sınavın sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, sınava katılacak tüm öğrencilere başarılar diledi.

Sınav sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak ve aynı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.