LOZAN’IN 100. YILI SARIYER’DE KUTLANDI

LOZAN’IN 100. YILI SARIYER’DE KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin “tapu senedi” olarak anılan Lozan Antlaşması’nın imzalanmasının 100. yıldönümü Sarıyer’de kutlandı.

Sarıyer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk tarihinde bir dönüm noktası” ve “Türk milleti için siyasal bir zafer” olarak tanımladığı Lozan Antlaşması’nın 100. yıldönümünü Bahçeköy Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutladı. Sarıyer Belediyesi, Sarıyerliler Derneği, Sarıyer Lozan Mübadilleri Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Sarıyer Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Sarıyer Şubesi’nin katkılarıyla hazırlanan programda Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar çalındı, şiirler okundu.

Programa katılan Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, “Barışmasını bilmeyenler savaşamaz. Bir savaşı kazandığımız için bizi o masaya davet ettiler. Mustafa Kemal Atatürk, “Yurtta barış, dünyada barış” diyor. Barış her ortamda, her devirde ülkeyi yönetenlerin dilinden düşürmemesi gereken bir kelimedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundakiKuva-yi Milliye ruhunu arkamıza alarak gittik Lozan’a..” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.