LÜTFÜ SAVAŞ: BİLİM İNSANLARI İLE YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMA SONLANMAK ÜZERE ÇOK KISA ZAMANDA AÇIKLAYACAĞIZ

LÜTFÜ SAVAŞ: BİLİM İNSANLARI İLE YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMA SONLANMAK ÜZERE ÇOK KISA ZAMANDA AÇIKLAYACAĞIZ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Samandağlı ve Defneli hemşehrileri ile buluştu.

 

Depremden en çok etkilenen ilçelerde ziyaretlerini sürdüren Savaş, Defne ilçesine bağlı Toygarlı, Gültepe ve Yeniçağ ; Samandağ ilçesine bağlı Yenimahale Mahallesi’nde vatandaşların ve esnafların sorunlarını dinledi.

 

“GELECEK NESİLLERİMİZE GÜZEL BİR ŞEHİR BIRAKMAK İSTİYORUZ”

 

Hatay’da depremden dolayı çok ciddi yıkım ve kayıpların yaşandığını belirten Başkan Savaş, depremin ilk günlerinden itibaren şehrin yeniden planlanması için başta Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri olmak üzere bilim insanları ile çalıştıklarını vurguladı. Savaş Ağustos ayı içinde tüm planlamaların bir çalıştay ile kamuoyu ile paylaşılacağını bildirdi. Savaş, ‘Bilim insanları ile yaptığımız çalışma sonlanmak üzere çok kısa zamanda açıklayacağız’’ dedi.

 

Vatandaşların sorularını yanıtlayan Savaş, ‘’Depremden en çok Antakya, Samandağ, Defne ve Kırıkhan etkilendi. Sadece Antakya’da maalesef 30 mahalle neredeyse yok oldu.  Konut yapımı için de 100 metreye kadar 500 bin hibe diğer 500 bin ise sizlere krediler verilecek. Orta hasarlı binalar hakkında şimdilik net bir durum söz konusu değil. Trafik sorunları için de çağın zamanına uygun planlama yapmamız lazım. Gelecek nesillerimize güzel bir şehir bırakmamız lazım. İlk günden beri sizler için sahalardayız. Ankara ve İstanbul’dan bilim insanları ile de şehrimiz için aylardır çalışıyoruz. Hatay’ı sağlıklı bir şekilde ayağa kaldırmamız lazım. Amacımız daha sağlıklı ve modern bir şehir kurmak” dedi.

 

Depremden dolayı oluşan altyapı sorunlarını da dinleyen Başkan Savaş, çözüm noktası konusunda da yetkililerden bilgiler aldı.

k6e1ozmdfguqlnhesspkurvb.jpg

1jfskvxw5ougrywersbotbqc.jpg

qg6571wvkbxxyul0h9oueo3k.jpg

ituzz25g9jrunrsw6nol1gIc.jpg

5mizac2swufrm3uqcdkxqv60.jpg

2bfk6lc4mnlzts3xfiqhn98w.jpg

fdkq0jumgsIpuh4d1tcjplbx.jpg

9r5wtzdlkjcpdjeusiq7aqos.jpg

hxozwekpvq03hmdwfzjpdxjy.jpg

eigsw0yddxrm5vqzabetlauz.jpg

tisffybzl2cjvkgh6p7hobqz.jpg

5abtmvj874wlqvcnfpskyesn.jpg

oxex9ghI6jtrovdhvfkwyzlu.jpg

qewv1byco0jnwh68puzkllcg.jpg

gkyasvxajbu21o3kbxcjlmsg.jpg

qm6wmlyx2rntok3v9pzejibv.jpg

zwm6g2uddbo9ge41tofpxsq7.jpg

yIdlf1angfzna9hc0tvov5jr.jpg

kylq4slzunqivcz027box5xp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.