LÜTFÜ SAVAŞ: ÇİFTÇİLERİMİZE DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK

LÜTFÜ SAVAŞ: ÇİFTÇİLERİMİZE DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hassa ilçesindeki vatandaşlar ve çiftçiler ile buluştu.

 

Katranlık, Zeytinoba, Küreci, Bintaş, Mazmanlı, Gülkent, Güven ve Akkülek mahalle sakinleri ile bir araya gelen Başkan Savaş, deprem sonrasında yaşanan sıkıntıları tek tek dinleyerek yapılan çalışmalar hakkında da önemli bilgiler paylaştı.

 

Lütfü   Savaş, deprem felaketinin ardından ve artan fiyatlardan kaynaklı zor durumda olan çiftçilere tatlı patates fidesi ve mısır tohumu dağıttı.

 

“AMACIMIZ ÇİFTÇİMİZİN DAHA UCUZ VE DAHA KALİTELİ GÜBRE KULLANARAK VERİMİN ARTTIRILMASI”

 

Hataylı üreticilerin kalkınması ve üretime destek vermek amacıyla kırsal kalkınma projelerine devam ettiklerini belirten Başkan Savaş, “Verimli topraklarımızda üretimin devam edebilmesi amacıyla vermiş olduğumuz gübre verimi oldukça arttırdı. Daha önce kullanılan kimyasal gübreler toprağın verimini düşürüyor ve toprağı sertleştiriyordu. Daha önce mısır tohumu vermiş olduğumuz üreticimizin tarlasındaki mısırlar oldukça iyi durumda. Amacımız çiftçimizin daha ucuz ve daha kaliteli gübre kullanarak verimi arttırılması” dedi.

 

“HATAY’IN HER NOKTASINDA ÇİFTÇİLERİMİZ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

 

Kırsal kalkınma projesi kapsamında daha önce dağıtılan kavun tohumlarının ilk ürünlerinin hasadına katılan Savaş, “Hatay’daki bütün çiftçilerimize destek veriyoruz. İnşallah ilerleyen zamanda kurutma alanımızı da ayağa kaldırarak birçok ürünümüzü kurutup katma değeri yüksek bir şekilde satacağız. Hatay’ın her noktasında çiftçilerimiz için elimizden geleni yapıyoruz. Çiftçilerimizin şehre göç etmesinin önüne geçmek ve kendi kendilerine yetecek bir duruma gelmeleri için desteklerimiz devam edecek. Daha önce 530 çiftçiye kavun tohumu vermiştik. Şimdi de bereketli olarak ilk hasadı yapıyoruz” diyerek Hataylı çiftçilere destek vermeye ve proje üretmeye devam edeceklerini vurguladı.

 

Hassalı çiftçiler, üreticilere tohum, fide ve birçok konuda destek veren HBB Başkanı Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

klzd4pomxbj3ftjelgpvn8bk.jpg

e5jrt7ic1kbsytzoonxfkab3.jpg

m0y6fviqfopnzwreblezsgcq.jpg

vi0w2ytc69vlwssgy7o5akkp.jpg

zmgj7omlyzcfrpjuba9vdsql.jpg

8i7qxjrfvcbws46zykgup9ax.jpg

zfrluqs1n5cmv4tid2bw3jg9.jpg

k5rsmtt1bncijugeqzoyxlow.jpg

pdhxjrxeb9wzInmksadvus6p.jpg

ywkq2ts1lrx8g3bzul5choeo.jpg

l4ow5huzief1yjyppk3mchen.jpg

0cadjmgkv4lxfm8wrhsonbbs.jpg

gwdymIeimx2u1nv5g7swlkla.jpg

3cekpofr7tkqy86azp5sd9u2.jpg

kxjdl4swoivqlayz5aupchtf.jpg

9upe1iscyzn2gkfbI5ndjmq7.jpg

mcqca0kdIut3hx7p1q85ydo9.jpg

9tozvagrxhwfvxz48q0cuemk.jpg

ardy0uigxzI174kbm9chysp3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.