LÜTFÜ SAVAŞ HATAYSPOR’UN GELECEĞİNDEN UMUTLU

LÜTFÜ SAVAŞ HATAYSPOR’UN GELECEĞİNDEN UMUTLU

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Hatayspor Onursal Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, katıldığı bir radyo programında bordo-beyazlılar dünü, bugünü ve yarını hakkında değerlendirmelerde bulundu.

SAVAŞ: OYNADIĞIMIZ FUTBOLUN KARŞILIĞINI ALAMADIK

Programın ilk dakikalarında yeni teknik direktör Volkan Demirel ile ilgili konuşan Savaş, “Talihsiz bir 6 hafta yaşadık. Oynadığımız futbolun karşılığını alamadık. Serkan hocanın şansı tutmadı. İnşallah hem Volkan hoca hem bizim için güzel bir süreç olur. Daha 30 maç ve ortada alınacak 90 puan var. İyi bir kadromuz var. Kan değişikliğine gittik. Camiamıza şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Teknik direktör adayları hakkında da sorulan soruyu yanıtlayan Savaş, “Biz İsmail Kartal ile direkt temas kurmadık. Kendisiyle görüşmedik. Volkan hoca takım hakkındaki görüşlerini, misyon, vizyon ve ekibini anlattı. Bir isimle daha görüştük ama yönetim kurulumuz Volkan hocada karar kıldı” ifadelerini kullandı.

“HOCAMIZ TAKIMIN YETERLİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ”

Milli maç arasını çok iyi değerlendirmek istediklerini söyleyen Savaş, “Hocamız, takımın yeterli olduğunu, hücum gücünün ve alternatiflerin yerinde olduğunu söyledi. Volkan hoca milli arada takımı tanıyıp Sivasspor maçına hazırlayacak. Kendi oyun sistemini aktaracak” açıklamalarında bulundu.

Savaş, sezon başında ligi ilk 10’da bitirecek bir kadro kurduklarını belirterek “Biz ligi ilk 10’da bitirecek bir kadro kurduk. Ekonomik imkânlarımıza göre bir kadro kurduk. Arkamızda holdingler yok. Kendi gücümüzle başarı kazanmak istiyoruz. Atakaş Hatayspor ekonomik olarak Türkiye’deki en rahat kulüplerden bir tanesidir. Ödemelerle ilgili bir sorunumuz yok. Elbette borcu var ama bu döndürülebilir bir borçtur. Ayağımızı yorganımıza göre uzatıp bizden sonraki yöneticilere çok büyük borçlar bırakmak istemiyoruz” dedi.

Lütfü Savaş, Hatay’daki spor ikliminden ve yaşamında bahsetti.

“ŞEHRİMİZDEKİ AMATÖR KULÜPLERE DE DESTEK VERİYORUZ”

Hatay’da sadece Atakaş Hatayspor’un olmadığını ifade eden Savaş, “Hatay’da sadece A. Hatayspor yok. Hatayspor kadın futbol takımı da süper ligde. Hatay Büyükşehir Belediyespor 26 branşta faaliyet gösteriyor. Satrançtan su topuna, hentboldan voleybola kadar kulübün 10 takımı süper liglerde mücadele ediyor. Belediyemiz bütçesinden binde 7 oranında pay ayırabiliyoruz. Şehrimizdeki amatör kulüplere de destek veriyoruz. Hatayspor erkek ve kadın futbol takımlarına iş dünyasından destek buluyoruz” dedi.

“SPOR AHLAKI, CENTİLMENLİK, FAIR-PLAY ÇERÇEVESİNDE İLERLEMELİYİZ”

Savaş konuşmasının devamında Türk futbolu ve sporu hakkında da “Federasyon, hakemler ve takımlar adaletli olur ve öyle davranırsa Türk sporu kazanır. Bugüne kadar kimseyi şikâyet etmedik, kimseyi karşımıza alıp kavga etmedik. Çünkü spor ahlakı, centilmenlik ve fair-play çerçevesinde ilerlemeliyiz. Futbol sadece bir oyun. Bu oyunun günümüzü güzelleştirmesi lazım ama bazen kötü olaylar yaşanıyor. Biz mağlup da olsak kimse hakkında kötü konuşmuyoruz. Futbolda güven iklimi hakim olmalı. Federasyon başkanımızın da bu güven ortamını sağlamak için çok çalıştığını biliyorum” ifadelerini kullandı.

Savaş, kaldırılan rezerv lig ve 8+3 yabancı kuralı hakkında ise sahada Türk futbolcuların olmasının milli takıma katkı sağlaması açısından önemli olduğunu belirtti.

“EXPO BAŞARILI OLDU”

Lütfü Savaş programın sonunda kentte devam eden EXPO 2021 Hatay organizasyonun başarıya ulaştığını belirterek “Alanlarımızı 1 milyon 700 binden fazla kişi ziyaret etti. Organizasyon ekim sonuna kadar devam edecek. EXPO alanları Hatay’ın eğlence, kültür, eğitim, gastronomi ticaret merkezi oldu. İnsanların nefes alabileceği alanımız oldu. Ekim ayında 4 günlük tarım fuarı yapacağız. Ziyaretçiler Hatay’ın geçmişten geleceğe taşıyacağı değerleri EXPO alanlarında görebiliyor. EXPO başarılı oldu. Bundan sonra da şehrimize ve ülkemize hizmet vermeye devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.