LÜTFÜ SAVAŞ: HİZMETLERİMİZİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

LÜTFÜ SAVAŞ: HİZMETLERİMİZİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderunlu hemşehrileri ile bir araya geldi.

Karayılan, Meydan, Şekere, Cırtıman, Pınarbaşı mahalle sakinleri ve İskenderun Küçük Sanayi Sitesi esnafı ile buluşan Savaş talepleri yerinde dinledi.

Savaş ziyaretlerinde altyapı ve üstyapı çalışmalarından HBB meclisinde yaşanan sorunlara kadar birçok başlıkta konuştu.

SAVAŞ: BÜYÜKŞEHİR’DEN BAŞKA HATAY’DA HİZMET YAPAN KİMSE YOK

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin tüm engellere rağmen hizmetlerine devam ettiğine dikkat çeken Savaş, “Şu anda HBB’den başka Hatay’da yatırım yapan kurum yok. Meclis’te reddeden bir zihniyet var. Niye reddediyorsunuz, hizmeti neden engelliyorsunuz? Gücümüz millet diye geldiniz, işiniz hizmetse neden hizmeti engelliyorsunuz” söylemleri ile yapılan engellere tepki gösterdi.

“HER ŞEYE RAĞMEN DURMADAN HİZMET ETMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Hizmetleri engellemek için yapılanları anlatan Savaş, “Cumhur İttifakı meclis üyeleri arıtma tesisi yapmayalım diye ret verdi. Ağustos ayı meclis toplantısında bir kez ret verdiler. Hangi vicdan bunu kabul eder. Sadece ovada 5 tane arıtma tesisi yaptık. Türkiye’deki ekonomik tablo nasılsa bizde de aynı. Ama her şeye rağmen durmadan hizmet etmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Savaş, Hatay’ın ödediği vergiye oranla çok düşük seviyede bütçeden faydalandığını belirten Savaş, “2020 yılında Hatay ili olarak 12 milyar 518 milyon vergi ödedik. Ancak sadece 540 milyon liralık yatırım ayrılmış” dedi.

Başkan Savaş, mahalle sakinlerinden gelen sorulara da yanıt verdi. İlaçlama konusunda Türkiye’nin en kaliteli sinek ilacının kullandıklarını söyleyen Savaş, “Cumhurbaşkanlığı araçlar konusunda tasarruf tedbirleri yayınladı. Biz de bu tedbirlere uygun hareket ediyoruz. Araç sayılarımız yarıya düştü. Bunun için sinek ile mücadelede iki günde bir girdiğimiz mahallelere haftada bir girmek zorunda kaldık” açıklamalarında bulundu.

EXPO 2021 Hatay alanlarını bugüne kadar 1 milyon 350 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade eden Savaş, “EXPO organizasyonu turizmimize büyük katkı sağladı. Esnafımıza olumlu desteği oldu ve olamaya devam ediyor. Antakya’daki alanda yer alan ve Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Ortak Varoluş Mozaiği’ni turistler görmeye geliyor” diyerek EXPO’ya gösterilen ilgiye dikkat çekti.

Lütfü Savaş’a ziyaretlerinde CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir eşlik etti.

mdx6liuqkc9w7orqzszyh04p.jpg

aujbipjs0Ircwal4zuhhobqd.jpg

l9ckduv0gcmqfly7a1mnbp3d.jpg

qnkzjrpcdxsaw8pa4ymlbse1.jpg

qfe3906utkspndkasugimb5I.jpg

q0metxetcvvgq7Ipfbchxfsz.jpg

7meucdxmesyq6gfpon2vtpba.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.