LÜTFÜ SAVAŞ: SİYASETİ BİR KENARA BIRAKARAK DAYANIŞMA İÇİNDE BİRBİRİMİZE SARILMAMIZ LAZIM

LÜTFÜ SAVAŞ: SİYASETİ BİR KENARA BIRAKARAK DAYANIŞMA İÇİNDE BİRBİRİMİZE SARILMAMIZ LAZIM

6 Şubat Depremi’nin ilk gününden bu yana Hatay’ın her ilçesinde ziyaretler gerçekleştiren

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hassalı hemşehrileri ile bir araya geldi.

 

Hassa ilçesine bağlı Ardıçlı, Hacılar, Söğüt, Yoluklar ve Haydarlar Mahallelerinde vatandaşlar ve muhtarlar ile görüşmeler gerçekleştiren Savaş, şehrin yeniden sağlıklı bir şekilde ayağa kalması için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti.

 

Asrın felaketi olan adlandırılan deprem ile birlikte Hatay’da altyapı ve birçok sorunun oluştuğunu da belirten Lütfü Savaş, doğru, emin adımlar ve Hatay’a yapılan desteklerle şehrin zor zamanları daha çabuk atlatılacağını vurguladı.

 

 

“ŞEHRİMİZDE HERHANGİ BİR KONUDA AYRIŞTIRMA YAPMAK DOĞRU DEĞİLDİR”

 

Ziyaretlerinde Hatay’ın her ilçesine hiçbir siyasi ayırım yapmadan eşit hazmet ettiklerini kaydeden Savaş, “ Bu şehrin herhangi bir konuda ayrıştırılmasından çok rahatsız olan biriyim. Herkes kendi görüşü ve partisi doğrultusunda hareket ediyor, bu doğru değildir. Bu hükümetin de hizmet konusunda yapmış olduğu en büyük yanlış bu. Çadır ve konteyner dağıtımında bile bazı ayrım iddiaları ile vatandaş bana geldi. Ben inançlı bir insanım ve asla ayrımcılık yapmıyorum, siyaset yapmıyorum hizmet ediyorum. Bu yüzden 14 yıldır beni seçiyor ve bana güvenerek oy veriyorsunuz” diye konuştu. 

 

 

 

 

“ HATAY’DA VAR OLAN BÜTÜN SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

 

Son yıllarda yaşanan yangın, pandemi ve depremden dolayı şehrin ekonomik yapısının da oldukça sekteye uğradığını ifade eden Savaş şöyle konuştu: Belediye olarak bizde depremzedeyiz. 165 personelimizi kaybettik. Depremin ilk üç gününde 3 bin 800 kişiden fazla insanımızı kurtardık. Resmi kurumlar da dahil olmak üzere en çok çalışan belediye biziz. İmkanlarımızın en az yüzde 40’ı düştü maalesef. Hatay’da var olan bütün sorunları çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

 

Savaş ziyaretlerinin devamında Erzurum Konfederasyonu (ERKON) ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Hassa ilçesine kazandırılan Erzurum konteynır kent açılışına katıldı.

 

“DEPREMİN ÜZERİNDEN AYLAR GEÇMİŞ OLMASINA RAĞMEN İHTİYAÇLARIMIZ GİTTİKÇE ARTIYOR”

 

Açılışta konuşma yapan Başkan Savaş, “ 6 Şubat’ın ardından aylar geçmiş olmasına rağmen ihtiyaçlarımız gittikçe artıyor. Altyapılarımız depremden çok zarar gördü. Birçok yerde su kuyularımız kurudu ve su borularımızda ciddi hasarlar meydana geldi. Bu yüzden de insanlarımız ihtiyacı olan suları vermekte zorlanıyoruz.  Su ve yol sorunlarımızı en kısa süre içerisinde çözmek istiyoruz. Şehrimizde elektrik, doğalgaz ve birçok sıkıntılar da devam ediyor. Hep birlikte bu sıkıntıların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Depremin ardından Hatay’ımıza çok ciddi destekler geldi. Sivil toplum kuruluşları, her partiden belediye başkanlarımız ve ekipleri bizlere desteğe geldiler. Bu bizim için müthiş bir güven adımı oldu. Bizleri destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Siyaseti bir kenara bırakarak dayanışma içinde birbirimize sarılmamız lazım” dedi.

mawrq7rf1hIto0t5ubnqlgvm.jpg

xyl8apdmaleczfkc4byn2jwk.jpg

7jrx3gxqeoqwp6c0ykIbu2z8.jpg

huss0elz3vj5cgIqlr4k86wx.jpg

8dj6gvs4err0xIksu7ghwjcl.jpg

1tijvxfmtfznIl6ob2nkdc5y.jpg

7pqpngcwj4judw2t8u6mxhzs.jpg

0oqebhtylerfpwsapycqrjvd.jpg

efp4azw8leIxjtiqulcfjh32.jpg

lw46hxlwo9bsgvuqpI1dcypk.jpg

bgriuca1yIh2alofm8nqrg6j.jpg

v9qsvdml0ajwzoziya1tm2op.jpg

4ajcdvhkiyupllrj1sqwmtbc.jpg

c1vnxbydbi4lwekzzetuxfjI.jpg

xynkl2kjh7go3lvpuviacg8p.jpg

0zertk9imsIyvfu5vwda1u8f.jpg

pbgnav7wj3qdtmfbyrmh98vg.jpg

uuj2pmehqsnvdaq1pl6wv3ye.jpg

1ak4gqbIcdvvxriuqsfhnasm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.