M. Fethi Tulgar Koşusu'nda Topaz Girl beyaz bayrak ayna yaptı

M. Fethi Tulgar Koşusu'nda Topaz Girl beyaz bayrak ayna yaptı

4 yaşlı safkan Arap kısraklarının boy gösterdiği mücadele, 2000 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

2023 yılı M. Fethi Tulgar Koşusu'nu, Şahin Yıldırım'ın sahibi olduğu Topaz Girl (Kaizbert - Çeviknaz / Özgünhan) jokeyi Mustafa Çiçek idaresinde starttan çıktığı gibi kazandı. Tuğban İzzet Aksoy'un yetiştiricisi olduğu, Alper Tepebaşı'nın antrene ettiği al kısrağın sentetik pistte elde ettiği bu ilk galibiyeti kariyerinin 7. birinciliği olarak kayıtlara geçti.

Merhum Asli Üyemizi andığımız mücadelenin ikincisi Doğanın Ateşi (Balıkhan - Bahircan / Yalaz) olurken, Alyadigar (Karaüzüm - Alarap / Kaizbert) üçüncü, Kırmızı Başlıklı Kız (Turbo - Halenay / Ayabakan) da dördüncü olarak pistten ayrıldı.

Koşunun galibi Topaz Girl için bitiriş derecesi 2.16.67 olurken, farklar 4,5 Boy - 8,5 Boy - 21 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenör Alper Tepebaşı'na kupasını merhumun torunu Gurur Tulgar verdi.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce, Asli Üyelerimiz Turgut Alakuş ve Zekeriya Ahsen Kurum ile davetliler de katıldı.
 

M. Fethi Tulgar

1920 yılında İstanbul'da doğan M. Fethi Tulgar, Mimar Sinan Üniversitesi Yüksek Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Yönetici olarak başladığı iş hayatına serbest mimarlık yaparak devam etti. İmar İskan Bakanlığı Şehircilik Fen Kurulu Müdürü olarak çalışan Tulgar, Kütahya 4. Bölge Müdürü, Van 13. Bölge Müdürü, İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü Uzmanlığı yaptı. Mimarlık alanında mesleki jürilerde de görev alan Tulgar, Bayındırlık Bakanlığı Denetleme Kurulu Üyeliği'nden emekli oldu. 1992 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Fethi Tulgar, atçı ve yetiştirici olarak da sektörün gelişmesinde önemli rol oynadı. Sahibi olduğu Bodrum isimli safkan ile 1984 yılı Tarım ve Orman Bakanlığı koşusunu ve daha birçok açık yarış kazandı. 2001 yılında aramızdan ayrılan M. Fethi Tulgar'ı anısına düzenlen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

pxmxtnr2afgvkImdsu40z1ch.jpg

smi6xl8tcyjzsra2hvkujpbg.jpg

ysuxo67lca3vzmrnpgdkxhbm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.