M. Halim Celaloğlu Koşusu’nda birinciliğe Dolya Vorovskaya ulaştı

M. Halim Celaloğlu Koşusu’nda birinciliğe Dolya Vorovskaya ulaştı

2 yaşlı İngilizlerin 1400 metre sentetik pistteki mücadelesi, programın 7. koşusu olarak saat 20.30’da gerçekleşti. Adil Mert Kaya’nın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Dolya Vorovskaya (Lion Heart - Sars / Unaccounted For) uzun süre tempo verdiği yarışta, potoya dek ilk sıradaki yerini koruyarak galibiyete uzandı. Tezcan Taşar tarafından antrene edilen ve Vedat Abiş idaresinde koşuya katılan doru erkek tay, son startında aynı pistteki Maiden mücadeleyi birincilikle tamamlamıştı.

5 safkanın start aldığı koşuyu Black Amber (Mendip - Cheeky Doe / Yonaguska) ikinci, Anadolu Ezgisi (Mendip - Katuşa / Fusaichi Pegasus) üçüncü, Brave Horse (Captain Rio - Brave Soul / Luxor) dördüncü, Alşahin (Güngör Baba - Sabur / Red Bishop) ise beşinci sırada bitirdi.

Dolya Vorovskaya 1.26.69’luk dereceyle kazanırken koşudaki farklar da 1/2 Boy - 1 Boy - Boyun - 4,5 Boy şeklinde oluştu.

Yarışın ardından gerçekleştirilen törende, kazanan tayın sahibi Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya’ya kupasını, merhum M. Halim Celaloğlu’nun oğlu Ahmet Halim Celaloğlu takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Göktürk ve eşi Ferhan Göktürk ile eski başkanlarımızdan Ömer Faruk Girgin de katıldı.

 

M. Halim Celaloğlu

1927 yılında İstanbul’da doğan M. Halim Celaloğlu, uzun yıllar çiftliğinde tarım ve hayvancılıkla uğraştı. Amcası Prens Halim Sait Türkhan’ın da teşvikiyle safkan İngiliz atı yarışçılığı ve yetiştiriciliği yaptı. 1977 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Celaloğlu, 1978 yılında Cihangir Harmony isimli safkanla Gazi Koşusu’nu kazandı. 2001 yılında aramızdan ayrılan M. Halim Celaloğlu’nu anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

wflf3yjhthcmq97dvx5ecwa8.jpg

wpmvxw9r87srkhdscau5t3bu.jpg

1mvshwv8drfkzqgwylIpoys4.jpg

qwe9d2aks7uqsymt5noIlpjf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.