M. Kemal Karamehmet Koşusu'nu Bold Sea Rover kazandı

M. Kemal Karamehmet Koşusu'nu Bold Sea Rover kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılımlarıyla koşulan mücadele, 1900 metre mesafe çim pistte yapıldı.

2022 yılı M. Kemal Karamehmet Koşusu'nu Melis Kurtel Emin'in sahibi olduğu Bold Sea Rover (Torok - Seacleef / A.P.Indy) jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazandı. Ayşegül Kurtel yetiştirmesi, Hakan Yüzbaşı'nın antrene ettiği 3 yaşındaki doru erkek tayın bu birinciliği kariyerinin üçüncü galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Merhum Asli Üyemizi andığımız koşuda Megaloman (Native Khan - Bona Dea / Linngari) ile Wolf Polat (Luxor - Zümrüt Göz / Eagle Eyed) ikinciliği paylaşırken, Aragona (Victory Gallop - Karatutkum / Bin Ajwaad) dördüncü, Trevi Fountain (Offlee Wild - Kansas / Kahyası) da beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Bold Sea Rover için bitiriş derecesi 1.56.72 olurken, farklar 4 Boy - At Başı - 3 Boy - 3,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Mehmet Demir'e kupasını Neslihan Karamehmet Yılmaz takdim etti.

Törene Kulübümüz Genel Sekreteri Ahmet Özbelge, Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Gülerce, Kulübümüzün Eski Başkanlarından Ömer Faruk Girgin, Kulübümüz Asli Üyeleri Sadrettin R. Güney Atığ ve M. Doruk Yılmaz ile davetliler de katıldı.
 

Mehmet Kemal Karamehmet

1917 yılında Tarsus'da doğan Mehmet Kemal Karamehmet, 1923 yılında ailesi tarafından kurulan dokuma fabrikasında iş hayatına başladı. İnşaat ve sanayi yatırımlarıyla aile işini büyüterek Çukurova Holding'i kurdu. Uzun yıllar Çukurova Holding ve buna bağlı şirketlerin yönetim kurulu başkanlığını yaptı. Atlara olan ilgisi sebebiyle genç yaşta atçılık camiasına giren Karamehmet, 40'lı yılların başlarında harasını kurdu. 1951 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. At sahipliği ve yetiştiricilik yapan Mehmet Kemal Karamehmet, Türk atçılığına büyük hizmetler verdi. Karamehmet Ekürisi, Türk Atçılığının Derbisi Gazi Koşusu'nu, Neslihan isimli safkanla 1948 yılında ve 1968 yılında ise Asuvan isimli safkanla iki kere kazanma başarısı gösterdi. 1989 yılında aramızdan ayrılan Mehmet Kemal Karamehmet'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

wjmhsIdlgejixro8cw0hky1o.jpg

ay1uulmqkogpdov2ye7nrx6l.jpg

es25ukhwgb7q9cbe8fsjipot.jpg

vbg18zihrpnq2fjkI6wyd79n.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.