M. Muhlis Akalın Koşusu'nu Lavender kazandı

M. Muhlis Akalın Koşusu'nu Lavender kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 1400 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

2024 yılı M. Muhlis Akalın Koşusu'nu, Hasan Hüseyin Temel'in sahibi ve yetiştiricisi olduğu Lavender (Oğlum Melih - Agafya / Talip Han) jokeyi Akın Sözen idaresinde kazandı. Cengiz Aydoğan'ın antrene ettiği 4 yaşındaki doru safkan bu galibiyetiyle yarış hayatındaki 5'inci birinciliğini kazanmış oldu.

6 safkanın start aldığı mücadelede Anabella ikinci olurken, The Beautiful Ece üçüncü, Operasyon dördüncü ve Khan Khan Baby de beşinci oldu.

Yarışın galibi Lavender için bitiriş derecesi 1.24.29 olurken, farklar ise 3 Boy - Boyun - 3 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende kazanan safkanın sahibi Hasan Hüseyin Temel'e kupasını Kulübümüz Asli Üyesi Yaman Zingal verdi.

Törene İstanbul Veliefendi Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız da katıldı.

Dr. M. Muhlis Akalın

1920 yılında Erzurum’da doğan M. Muhlis Akalın, 1944 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden askeri doktor olarak mezun oldu. Birçok askeri birlikte kıta sağlığı görevlerinde bulunan Akalın, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)’ne atandı. Ardından Nato ve De Gaulle burslarını kazanan Muhlis Akalın, yurt dışında endokrinoloji üzerine bilimsel çalışmalar ve araştırmalar yaptı. Mesleki kariyeri boyunca yurt içi ve yurt dışında birçok konferansa katılarak bilimsel çalışmalarını sundu. 1982 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2017 yılında aramızdan ayrılan Tabip Albay M. Muhlis Akalın’ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

z3evz6whIobrnfypgjoua1ex.jpg

wlqjbxtv3keoIhmxhyrcq1ej.jpg

qafb189bcd3rfmpweIioh4ey.jpg

wqIumiqfsney98rjbpdfml4t.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.