M. Necdet Narin Koşusu'nun galibi Çakalınoğlu oldu

M. Necdet Narin Koşusu'nun galibi Çakalınoğlu oldu

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen yarış, 2000 metre mesafe sentetik pistte koşuldu.

2022 yılı M. Necdet Narin Koşusu'nda jokeyi Özcan Yıldırım ile boy gösteren, Baran D. Cemiloğlu'nun sahibi ve yetiştiricisi olduğu Çakalınoğlu (Çakal Carlos - Double Trouble / Win River Win) pistten galibiyetle ayrıldı. Bilal Refikoğlu'nun antrenörlüğünü üstlendiği 5 yaşındaki doru erkek safkan sergilediği performansla ilgililerine on birinci kez galibiyet sevinci yaşatmış oldu.

Merhum Asli Üyemizi andığımız koşuda Koca Seyid (Smart Robin - Red Bird / Fantastic Fellow) kendisine sıralamanın ikinci basamağında yer bulurken, Jawinger (Smart Robin - Trace / Mountain Cat) üçüncü, Winner Man (Win River Win - Emma / Shining Steel) dördüncü, Zlatibor (Victory Gallop - Gold Bihar / Royal Abjar) da beşinci oldu.

Koşunun galibi Çakalınoğlu için bitiriş derecesi 2.05.35 olurken, farklar 2 Boy - 3,5 Boy - 1,5 Boy - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven'e kupasını merhum M. Necdet Narin'in oğlu Cengiz Narin takdim etti.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Göktürk ve Asli Üyemiz Hayrullah Doğan ile davetliler de katıldı.
 

M. Necdet Narin

22 Aralık 1929 yılında İstanbul'da doğan M. Necdet Narin, İstanbul Ticaret Lisesi'nden mezun oldu. Kurucusu olduğu Broderi Narin İşlemeli Kumaş Sanayi A.Ş.'de Genel Müdürlük yaptı. 1976 yılından itibaren atlı sporlara konkur ile başlayan Narin, 1980 yılında yarış atlarına duyduğu ilgi sebebi ile Beykoz Riva, Terkos ve Silivri'de haralar kurdu. 1987 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Necdet Narin, çeşitli dönemlerde Yönetim Kurullarında üye ve muhasip üye olarak görev aldı. Ayrıca Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği'nde Kurucu Başkan olarak 5 yıl boyunca görev yaptı. 2020 yılında aramızdan ayrılan M. Necdet Narin'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

chIefk8xjkxg4m2sw7hnoflj.jpg

gia2ja458zsyhkvbpfspq3rw.jpg

heh4b5qnxcz8jwlpzwrvgnyo.jpg

gjvzqsulhnflto0kvsbg2kdz.jpg

t9pf3u1jzmbgqgij5pv6uyec.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.