M. Reşat Aksoy Koşusu’nda galibiyete Onkut ulaştı

M. Reşat Aksoy Koşusu’nda galibiyete Onkut ulaştı

Günün 6. mücadelesi olarak yapılan koşuya 5+ yaşlı 11 safkan Arap atı katıldı. Erkan Şimşek’in sahibi olduğu, Sultansuyu Tarım İşletmeleri tarafından yetiştirilen ve antrenörlüğünü Mehmet Gündüz’ün üstlendiği Onkut (Tümöz Bey - Çeşmiahu / Göktuluy) jokeyi Mehmet Emin Doğan’la birinciliğe adını yazdırmayı başardı. 5 yaşındaki doru erkek safkan için 1800 metre kum pistte bitiriş derecesi 2.08.85 oldu.

Tabelanın ikinci basamağına Sararhan (Özgünhan - Gülbanu / Sarar) yerleşirken, Bilirkişi (Kaizbert - Şıpsevdi / Haberbatur) üçüncülükte, Kıratın (Kırımhan - Kafkas Yıldızı / Odinhan) dördüncülükte, Uçan Dilber (Atikbey - Duducan / Volga.2) de beşincilikte yer aldı. Koşudaki farklar ise 7,5 Boy - 2,5 Boy - 2,5 Boy - Boyun şeklinde sonuçlandı.

 

M. Reşat Aksoy

1914 yılında Şanlıurfa’da doğan M. Reşat Aksoy, eğitimini Şanlıurfa’da tamamladı. Çiftçi bir ailenin oğlu olan Aksoy, kendi çiftliğinde yetiştirdiği safkan Arap atlarını başta Türkiye olmak üzere Suriye, Irak ve Ortadoğu’da tanıtmayı başardı. Atçılık sektöründe Arap atı üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Mehmet Ali Kiper’in öncülüğünde, Türk haralarına safkan Arap atları yetiştirdi ve yetiştirdiği safkanlarla Türk atçılığına katkıda bulundu. 1989 yılında aramızdan ayrılan M. Reşat Aksoy’u, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

eduxygrsaujwgp9v62s0lmoq.jpg

sdugvmt47m2ejrlbrsnya5pq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.