M. Turhan Oğan Koşusu'nu Büyükdünya kazandı

M. Turhan Oğan Koşusu'nu Büyükdünya kazandı

4+ yaşlı safkan Arap atlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen yarış, 1600 metre mesafe üzerinden kum pistte koşuldu.

2024 yılı M. Turhan Oğan Koşusu'nu, Güven Şahlı'nın sahibi ve antrenörü olduğu Büyükdünya (Kaizbert - Rihem / Karakemal) jokeyi Vedat Abiş idaresinde kazandı. Feme Hay.Tar.Ltd.Şti. yetiştirmesi 5 yaşındaki al erkek safkan elde ettiği bu sonuçla kariyerinin 16. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

Merhum Asli Üyemiz adına düzenlenen koşuda ikinciliğe Gökçestar (Kaizbert - Tatlıcan / Yelhan) uzanırken, Taçsız Kral (Kaizbert - Seçilay / Altaha) üçüncü, Bubo (Baba Mevlüt - Diğde / Devirhan) dördüncü, Uzun Mehmet (Turbo - Zilli Pınar / Dayıbey) de beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Yarışın galibi Büyükdünya için bitiriş derecesi 1.52.15 olurken, farklar 1/2 - 14 Boy - 3 Boy - 2,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Güven Şahlı'ya kupasını Sadun Oğan verdi.

Törene Asli Üyemiz Dr. Ali Serdar Pedükçoşkun, İzmir Hipodrom Müdürü Cenk İşkara ve davetliler de katıldı.
 

Mehmet Turhan Oğan

1921 yılında Kayseri'de doğan Mehmet Turhan Oğan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim gördü. Gençlerbirliği Spor Kulübü'nde futbol oynayan Oğan, sporcu kimliği ile çeşitli kulüp ve derneklerde görev yaptı. Kayak sporuyla da ilgilenen ve katıldığı yarışlarda birincilikler elde eden Oğan, 1961-63 yılları arasında ise Gençlerbirliği Kulübü'nün başkanlığını yaptı. 1954 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Oğan, çeşitli dönemlerde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. 2000 yılında aramızdan ayrılan Mehmet Turhan Oğan'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

zsbto8yipe1lqxqjI72f6uyg.jpg

0wnytzfkyIup53wpfidjrov7.jpg

tzvrpfcrokseyjajqwosdcxm.jpg

buss0ch64rmq9b715vdaxopz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.