M. Ziya Adalar Koşusu'nda kazanan Jafar oldu
4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak 2100 metre sentetik pistte düzenlenen mücadeleyi, Abdi Arslan'ın sahibi, Tuğban İzzet Aksoy'un yetiştiricisi olduğu Jafar (Kurtel - Çeviknaz / Özgünhan) jokeyi Hışman Çizik idaresinde kazandı. Rana Suna tarafından antrene edilen 6 yaşındaki kır erkek safkan bu galibiyetiyle birlikte kariyerindeki 6'ncı birinciliğine ulaştı.
8 safkanın katıldığı koşudan Platform ikincilikle ayrılırken, Daş Fatih üçüncü, Rüzgardahan dördüncü ve Akbelhan da beşinci oldu. Koşuyu kazanan Jafar için bitiriş derecesi 2.22.49 olurken, farklar ise 2 Boy - 1/2 Boy - Boyun - 1 Boy şeklinde ölçüldü.
Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan atın sahibi adına Rana Suna'ya kupasını, merhumun eşi Meliha Adalar takdim etti.
Törene, Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yücetürk de katıldı.
M. Ziya Adalar
1943 yılında İstanbul'da doğan Ziya Adalar, İstanbul İktisadi ve İdari İlimler Akademisi Dış Ticaret ve Turizm Bölümü'nden mezun oldu. Gümrük Danışmanlığı yapan Adalar, 1974 yılından itibaren atçılık ve yetiştiricilik faaliyetlerinde bulundu. Yetiştirdiği ve koşturduğu atlar olan, Uçanbey, Hard Baby, Karasevda, Krem gibi safkanlarıyla birçok Grup koşu kazanma başarısı gösterdi. 1992 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Adalar, çeşitli dönemlerde Yönetim Kurullarında görev aldı. 2010 - 2017 yılları arasında IFAHR - Uluslararası Arap Atı Yarışçılık Otoriteleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2021 yılında aramızdan ayrılan M. Ziya Adalar'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.




Kaynak:İSTANBUL SES