M. Ziya Adalar Koşusu'nu Kapriz kazandı

M. Ziya Adalar Koşusu'nu Kapriz kazandı

4+ yaşlı safkan Arap atlarının iştirak ettiği koşu, 2100 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

2024 yılı M. Ziya Adalar Koşusu'nu (KV-8/DHÖW); Feme Hay. Tar. Ltd Şti. tarafından yetiştirilen, Sermet Girişken'in sahibi olduğu, Erhan Dıblen tarafından antrene edilen 5 yaşındaki al erkek safkan Kapriz (Kaizbert - Dilacan / Druid) jokeyi Ayhan Kurşun ile kazandı.

5 safkanın birincilik mücadelesi verdiği koşuda ikinciliği, Yiğitkardeş elde ederken, Katıoğlu üçüncü,  Demirberke dördüncü ve Aşkartay isimli safkan da beşinci oldu.

Koşunun galibi Kapriz için bitiriş derecesi  2.22.22 olurken, farklar 2 Boy - 2 Boy - 10 Boy - Boyun şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi Sermet Girişken'e kupasını, merhum M. Ziya Adalar'ın eşi Meliha Adalar verdi.



Törene, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Selman Taşbek ile Yüksel Göktürk de katıldı.

M. Ziya Adalar

1943 yılında İstanbul'da doğan Ziya Adalar, İstanbul İktisadi ve İdari İlimler Akademisi Dış Ticaret ve Turizm Bölümü'nden mezun oldu. Gümrük Danışmanlığı yapan Adalar, 1974 yılından itibaren atçılık ve yetiştiricilik faaliyetlerinde bulundu. Yetiştirdiği ve koştuğu, Uçanbey, Hard Baby, Karasevda, Krem gibi safkanlarıyla birçok grup koşu kazanma başarısı gösterdi. 1992 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Adalar, çeşitli dönemlerde Yönetim Kurullarında görev aldı. 2010 - 2017 yılları arasında IFAHR - Uluslararası Arap Atı Yarışçılık Otoriteleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2021 yılında aramızdan ayrılan M. Ziya Adalar'ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

xyujnklm0xcufbv9shsroflr.jpg

soz92wv8ejrIy3ilkgxsozfp.jpg

k849lfvtondrIgpsj2htqpas.jpg

xcsylf2ivn7tnkordcg5d0yb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.