Madımak Katliamında Hayatını Kaybedenler Esenyurt’ta Anıldı

Madımak Katliamında Hayatını Kaybedenler Esenyurt’ta Anıldı

2 Temmuz 1993’tegerçekleşen Sivas Katliamı'nda hayatını kaybeden 33 şair, yazar ve halkozanları Esenyurt’ta anıldı. Anma programında sahne alan Sanatçı Mazlum Çimen,katliamda hayatını kaybeden babası, Halk Ozanı Nesimi Çimen'in besteleriniseslendirerek vatandaşlara duygusal ve unutulmaz bir gece yaşattı.

Esenyurt Belediyesi, 2 Temmuz 1993’te Sivas Katliamı’ndayaşamını yitiren 33 sanatçı ve aydın için “unutMADIMAKaklımda, BirlikteSevgiyle Kardeşçe” temasıylabir anma programı düzenledi. Katliamın 29. yılında düzenlenen anma programında,Sivas Katliamı'nda babası Ozan Nesimi Çimen'i kaybeden Sanatçı Mazlum Çimensahne aldı. Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen programa EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin,İl Dernek Başkanları, CemeviBaşkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Gazeteci ve Belgesel Yönetmeni Nebil Özgentürk’ün katliamdahayatını kaybedenler için hazırlamış olduğu ve Ozan Nesimi Çimen’in dehayatının yer aldığı belgesel ile başladı. Ardından sahneye çıkan Sanatçı Çimen'in, babası için besteleyipsöylediği “Sen Benden Gittin Gideli”, “Aşk Olsun Sana Çocuk”, “Feryadı İsyanım” şarkıları, geceye unutulmaz anlar bıraktı.

“MADIMAK KATLİAMI BUACILARIN EN TAZESİ”

Sahnede bir konuşma gerçekleştiren Esenyurt Belediye BaşkanıKemal Deniz Bozkurt, Madımak’ta hayatını kaybedenler için herkesi bir dakikalık saygı duruşunadavet etti. Saygı duruşunun ardından konuşmasına devam eden Başkan Bozkurt,“Her zaman güzellikleri anmak için toplanmıyoruz maalesef. Dünyanın en güzelülkesinde yaşıyoruz ama acılarla dolu bir coğrafya aynı zamanda. Etnikkimliğine, kökenine bakılmaksızın birçok acı yaşandı. Bütün acılar bizim.Madımak Katliamı, bu acıların en tazesi.Cahillerin cehalet ateşinde yaktığı aydınların bizi buraya getirme nedeninioluşturan katliamın sonucu Madımak. Çok şey söylemek lazım, çok şey söylenmesilazım. Ne olursa olsununutmamamız lazım. Türkiye için çok değerli 33 kişiyi kaybettik. Katliamlara karşı durmak, kardeşliği,barışı, ülkenin birliği için unutmamak lazım. Bize bıraktıklarını yaşatmak içinsevgili konuğumuz gibi onlara sahip çıkmak için unutmamak lazım. Bizler bucoğrafyada kökeni, inancı ne olursa olsun birbirimizi olduğumuz gibi kabuletmeliyiz. Madımak şehitlerini saygıyla anıyorum, ruhları şad olsun.Anılarımızda yaşayacaklar” ifadelerini kullandı.

“TOPLUM NE DÜŞÜNÜYORVE NE SÖYLEMEK İSTİYOR?”

Madımak Katliamı'nın unutturulmayaçalıştığını vurgulayan Sanatçı Mazlum Çimen, “Bizim, 33 aile olarak düşüncelerimizde bir değişiklik olduğunusanmıyorum. İlk günden bugüne 29 yıldır hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz, aynışeyi hissediyoruz. Asıl benim de sormak istediğim şey; toplum ne düşünüyor vene söylemek istiyor? Şu ana kadar nerden nereye geldi. Sivas’ın hesabısorulacak diye slogan atıyorduk. Şimdi Sivas’ı unutturmaya dönüştü. Unutturmagibi bir tehlikeye girdiğimizi düşünüyorum. İcatlar ihtiyaçlardan doğar. Böylebir ihtiyaç doğduğundan dolayı da böyle bir slogan çıktı. Zaten zaman aşımınauğratılmış bir davaydı. Benim düşüncelerim, hislerim net belli. İnsanlarınvarsa sözleri, çıkıpsöylesinler” dedi. 

huxpu0ksvfecqfcig8lepxba.jpg

i3alv0yjmu7esvunmodqhr5I.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.