Magnezyum Nedir ? Hangi Besinlerde Vardır ?

Magnezyum Nedir ? Hangi Besinlerde Vardır ?

Vücut ve beyin yapı taşı içerisinde oldukça önem gerektiren birçok besin yanı sıra magnezyum gibi şeylerde lazımdır.

 Bu ihtiyaçlar her ne kadar bazı insanlar için sonradan gereklilik gerektirse de bazı insanlar önceden önlem almaktadırlar.

Vücudun besin ihtiyacı gereksinim açısından vücut ve beyin yapısı için çok önemli bir role sahiptir Magnezyum.

Akıllara ise doğal olarak hem ihtiyaç sahipleri hemde önlem almak isteyen insanlar için eksikliğinde neler olur ? Ne gibi faydaları var ve hangi besinlerde bulunur ? Soruları akıllara gelmektedir.

Öncelikle bilinmesi lazımdır ki magnezyum vücut içerisinde  en fazla bulunan minerallerdendir. Eksikliğinin sebebi ise farklılık göstermektedir. Vücutta ki magnezyum kaybı  ve Yetersiz besin alımı gibi faktörleri vardır.

Magnezyum kaybına bağlantılı olarak sağlık sorunları arasında diyabet, aç kemik sendromu ve çölyak hastalığı sayılabilmektedir. Aşırı alkol tüketimi yapanlarda bu risk altındadır.  Bu bilgilerin haricinde ise yeterli diyet yapılsa da yeterince bu minerali almıyor olabilme şansına sahip olabilirsiniz.

Magnezyum Nelerde Vardır ?

Fındık

Besleyici ve lezzetli yiyecek arasında yer alan fındık;  Badem, Brezilya fıstığı ve kaju da dahil olmak üzere benzer kuruyemişlerde magnezyum oranı oldukça fazladır. Aynı zamanda kalp sağlığı içinde yararlı olmaktadır.

Bakliyat

Magnezyum oranı yoğun miktarda olan fasülye, mercimek, nohut, bezelye ve soya fasulyesi bitki ailesindendir. potasyum ve demir oranında yüksek olması ile birlikte özellikle vejeteryanlar için önemli bir proteinler vardır.

Soya peyniri

Vejeteryan Diyetleri açısından yüksek protein içermesi sebebi ile birlikte tercih edilmektedir.

Yapılan bazı çalışmalarda göstermektedir ki;  Soya peyniri tüketiminin atardamarlarınızı kaplayan hücreleri korumasının yanı sıra mide kanserine yakalanma riskinizi azaltabileceği gösterilmektedir.

Bitter çikolata

Magnezyum açısından oldukça zengin durumdadır.

1 gramlık (28 gram) bir porsiyonda 64 mg'dır. Bu da demek oluyor ki günlük alım miktarının (RDI)% 16'sına denk gelmektedir.

Avokado

Besleyici bir meyve ve lezzetli bir magnezyuma kaynak olma özelliği taşımaktadır.

Orta avokado, RDI'nin% 15'ini oluşturan 58 mg magnezyum sağlamaktadır. Bunlara ek potasyum, B-vitaminleri ve K vitamini bakımındanda zengin olsa da diğer meyvelerden farklı olarak yağ oranının yüksek olması gibi bir durumuda vardır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.