Mahmut Doğan Koşusu'nda kazanan Yarova oldu

Mahmut Doğan Koşusu'nda kazanan Yarova oldu

4 yaşlı safkan Arap atlarının birincilik mücadelesi verdiği koşu, 1200 metre mesafe kum pistte yapıldı.

2024 yılı Mahmut Doğan Koşusu'nda aprantisi Aziz Akdemir ile start alan, Mahmut Karakeçi'nin sahibi olduğu Yarova (Kaizbert - Fundahanım / Sağanak) pistten galibiyetle ayrılan safkan oldu. Feme Hay. Tar. Ltd. Şti. yetiştirmesi, Zekeriya Akdemir'in antrene ettiği 4 yaşındaki kır erkek safkanın bu galibiyeti kariyerinin 4. birinciliği olarak kayıtlara geçti.

Merhum Mahmut Doğan'ı andığımız koşunun ikincisi Öznilay (Özduran - Nilaysu / Caş) olurken, Dağınyankısı (Baharşah - Şenpal / Şentay) üçüncü, Kaşıkçıbeyi (Kaizbert - Alishba / Zenginoğlu) dördüncü, Girdabın Oğlu (Baba Mevlüt - Girdap / Don Juan) ise beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Yarışın galibi Yarova için bitiriş derecesi 1.23.76 olurken, farklar 5 Boy - 1 Boy - 2 Boy - Boyun şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, merhum Mahmut Doğan’ın kardeşi Mehmet Doğan kazanan safkanın sahibi Mahmut Karakeçi’ye kristal şilt takdim etti.

Nazif Şeker kazanan safkanın aprantisi Aziz Akdemir’e plaket verdi.

Merhum Mahmut Doğan’ın amcası Mehmet Doğan kazanan safkanın antrenörüne adına Mahmut Karakeçi’ye plaket takdiminde bulundu.

Merhum Mahmut Doğan'ın ağabeyi Nusret Doğan, TYSAYSD Şanlıurfa Şube Başkanı Yakup Elgaç’a günün anısına bir plaket verdi.

Şanlıurfa Hipodrom Müdürü Eyyüp Ege ise plaketini Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yetim'in elinden aldı.

 

Mahmut Doğan

1972 yılında Şanlıurfa’da doğan Mahmut Doğan, Şanlıurfa Ticaret Lisesi’nden mezun olduktan sonra Şanlıurfa Belediye Spor Kulübü’nde futbol oynadı. At sahibi olarak başladığı atçılığa 2004 yılından itibaren antrenör olarak devam etti. “Hayatım” isimli kısrak başta olmak üzere birçok safkanla önemli başarılar kazandı. 2011 yılında geçirdiği talihsiz bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan Doğan’ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

twgfb2gaz13dlfu8rodqxc9I.jpg

x5h3eis9zasuyrywIgtan0zn.jpg

edklnugjhb4cudprafzwoqp5.jpg

5exmqznov67fqcywplbkijwd.jpg

hoczzdoeswchqtpvdq7tkmr5.jpg

kbx5hdaeg2tvsb64lmhlnugz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.