Maltepe Belediye Tiyatrosu’na İzmir’den 3 ödül birden

Maltepe Belediye Tiyatrosu’na İzmir’den 3 ödül birden

Maltepe Belediye Tiyatrosu’nun son oyunu “Deli” ödüle doymuyor. Oyun, İzmir’in Urla ilçesinde düzenlenen 8. Uluslararası Urla Belediyesi Toprak Sahne Tiyatro Festivali’nde, 3 ödül

Maltepe Belediye Tiyatrosu’na İzmir’den 3 ödül birden

Maltepe Belediye Tiyatrosu’nun son oyunu “Deli” ödüle doymuyor. Oyun, İzmir’in Urla ilçesinde düzenlenen 8. Uluslararası Urla Belediyesi Toprak Sahne Tiyatro Festivali’nde, 3 ödül birden kazandı. Maltepe Belediyesi çalışanları tarafından kurulan ve bugüne kadar sayısız ödül kazanan Maltepe Belediye Tiyatrosu, İzmir’in Urla ilçesinde 16-20 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 8. Uluslararası Urla Belediyesi Toprak Sahne Tiyatro Festivali’nde, “Festivalin Oyunu”, “Başarılı Yönetmen Ödülü”, “Alkışı Hak Eden Oyuncu” ödüllerine layık görüldü. Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Bademler köyündeki Türkiye’nin ilk köy tiyatrosunda sahnelenen oyunun kelimenin tam anlamıyla harika olduğuna dikkat çekerek, “Her yarışmada olduğu gibi daha iyisi vardır. Daha iyisi burada ‘Deli’ isimli oyunla sahnelendi. Maltepe Belediye Tiyatrosu’nu ve tüm oyuncularını kutluyorum” dedi. Maltepe Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kubilay Erdelikara, geçtiğimiz şubat ayında gösterimine başladıkları oyunda farklı bir yoruma yer verdiklerini belirterek, “Oyunumuz ulusal ve uluslararası festivallerde büyük beğeni ve ilgiyle karşılanıyor. Urla’daki festivalle birlikte oyunumuz sekiz ödül aldı” dedi. OYUNA FARKLI BİR YORUM KATTILARUkrayna asıllı ünlü Rus yazar Nikolay Gogol’ün yazdığı, Ali Çankırılı’nın çevirdiği, “Bir Delinin Hatıra Defteri” isimli oyun, bambaşka bir şekilde yorumlanarak seyircisiyle buluştu. Oyunun uyarlamasını ve yönetmenliğini Kubilay Erdelikara üstlendi. Oyunda tımarhaneye sürüklenen bir insanın yaşamı sahnelendi. Koreografisini Başak Ova ve Murat Ergin’in üstlendiği oyunun sahne tasarımını, Bahadır Keşan hazırladı. Oyunda Murat Çilgasit, Ender Eker, Büke Okyay Erdelikara, Kubilay Erdelikara, Bahadır Keşan, Yasin Konuksever, Alparslan Orhan, Nalan Özdemir, Hakan Polat, Adem Tosun ve Betül Yavuz rol aldı. (22.07.2019)
Kaynak: Maltepe Belediyesi






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.