MALTEPE BELEDİYESİ İŞÇİLERİ GREVE ÇIKTI

MALTEPE BELEDİYESİ İŞÇİLERİ GREVE ÇIKTI

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile 6 aydır sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Maltepe Belediyesi işçileri, greve çıktı.

 En düşük ücret taleplerinin net 4.118 TL olduğunu belirten Maltepe Belediyesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Amacımız, bir yandan emekçilerimizin alın terine sahip çıkmanın yanı sıra Maltepe Halkının vergileriyle oluşan bütçemiz ile ortaya konulan hizmet kalitesinin korunmasıdır. Bundan sonra da tavrımız aynı doğrultuda olacaktır" ifadelerine yer verildi.
 

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile 6 aydır sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Maltepe Belediyesi işçileri, greve çıktı. En düşük ücret taleplerinin net 4.118 TL olduğunu belirten Maltepe Belediyesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Amacımız, bir yandan emekçilerimizin alın terine sahip çıkmanın yanı sıra Maltepe Halkının vergileriyle oluşan bütçemiz ile ortaya konulan hizmet kalitesinin korunmasıdır. Bundan sonra da tavrımız aynı doğrultuda olacaktır" ifadelerine yer verildi.

Maltepe Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"Belediyemizde çalışan 1588 personelimizi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerimiz, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile 6 aydır sürmektedir. Emekçilerimizin tüm sosyal ve idari haklarında anlaşma sağlanmış olup, maddi konularda anlaşma sağlanamamıştır.

En düşük 2.800 TL alan emekçilerimizin ücretlerine ikramiyeler hariç yaklaşık yüzde 47 zam sonucunda net 4.118 TL’ye çıkarma teklifimiz sendika tarafından reddedilmiştir.

Amacımız, bir yandan emekçilerimizin alın terine sahip çıkmanın yanı sıra Maltepe Halkının vergileriyle oluşan bütçemiz ile ortaya konulan hizmet kalitesinin korunmasıdır. Bundan sonra da tavrımız aynı doğrultuda olacaktır.

Maltepe Belediyesi olarak yasal ve demokratik çerçevede kaldığı sürece, emekçilerimizin hak mücadelesine saygı duyduğumuzu bir kez daha kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Ortak bir zeminde buluşmak adına sendika yetkililerinin, ülke ve kurumumuzun mali gerçeklerine uygun koşulları göz önünde bulundurmasını temenni ediyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.