Maltepe Belediyesi'nden YKS öğrencilerine destek paneli

Maltepe Belediyesi'nden YKS öğrencilerine destek paneli

Maltepe Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrenciler için “Sınav Stresiyle Baş Etme Yöntemleri” konulu bir panel düzenledi.

Maltepe Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrenciler için “Sınav Stresiyle Baş Etme Yöntemleri” konulu bir panel düzenledi. Maltepe Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün yapımı yeni tamamlanan Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği panele öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Maltepe Belediyesi Cumhuriyet Eğitim Merkezi Rehber Öğretmeni Eda Şengül öğrencilere YKS bilgilendirme sunumu yaptı. Şengül, 2022 yılı YKS başvurularına ve sınav sistemindeki düzenlemelere ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Gedik Üniversitesi’nden Uzman Psikolog Burak Şahin, yaklaşan sınavların öğrencilerin endişelerini arttırdığını belirterek öğrencilerin bazı teknikler ile kaygı ve stresle baş edebileceğini söyledi. 

KAYGI İKİYE AYRILIR

Kaygının sürekli ve durumsal kaygı olmak üzere ikiye ayrıldığını ifade eden Şahin, “Durumsal kaygı belirli bir durumda otonom sinir sisteminin aktive olmasıyla ortaya çıkan fizyolojik reaksiyonlar ve gerginlik, sinirlilik, endişe gibi duygusal reaksiyonlar, sürekli kaygı ise bireyde kısmen kalıcı olan kaygı eğilimi olarak tanımlanmaktadır.” dedi. Sınav kaygısının fizyolojik, duygusal, bilişsel ve davranışsal belirtilerini sıralayan  Şahin, belirtilerle baş etme yöntemlerini paylaştı. Şahin, sınav kaygısına müdahale, akılcı olmayan inançlar, olumsuz otomatik düşünceler için neler yapılabilir konularında bilgi vererek sınava yönelik alternatif düşünce biçimlerini sıraladı.  

 

Tarih : 28.04.2022 Haber Fotoğrafları

64svjthmlkkpb7ezuIlzt30r.jpg

fIvisokmw1b6oheycpbujg5d.jpg

zacrg4r5jqh7haIkmo6lqe1t.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.