Maltepe’de el birliğiyle orman temizliği

Maltepe’de el birliğiyle orman temizliği

Maltepe Belediyesi ekipleri, gönüllülerle bir araya gelerek Başıbüyük’te ormanlık alanda atık toplama etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik ile geri dönüşüme gönderilmek üzere 150 kg atık toplandı.

Maltepe Belediyesi ekipleri, Simple Türkiye, ÇEVKO Vakfı (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı), Rossmann ve Marmara Eczacılık Kulübü gönüllüleriyle bir araya gelerek Başıbüyük’te ormanlık alanda atık toplama etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik için özellikle piknik alanı olmamasına rağmen insan kaynaklı atıkların çok olduğu bir bölge seçildi. Atık toplama etkinliği, atık türleri ve hangi atıkların geri dönüşüme gönderilebileceği bilgilerinin paylaşımı ile başladı. Geri dönüşebilir atıklar ve dönüşemeyen atıklar, farklı renkli torbalarla toplandı. Yaklaşık 1 saat süren etkinlik sonucunda toplam 150 kg atık toplanırken, bu atıkların 105 kilosu geri kazanmak üzere gerei dönüşüme gönderildi. Etkinlik ile bir aracın 300 km gidişine eşdeğer karbon salınımının önüne geçilmiş oldu.

Geri dönüşüm için konteyner yerleştirildi

Etkinlikten sonra Simple ve Rossmann, Maltepe Belediyesi’nin uygun gördüğü bir konuma ÇEVKO Vakfı’nın temin ettiği atık toplama konteyneri konumlandırdı. Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından belirlenen noktalara yerleştirilen konteynerler ile geri dönüştürülebilen atıkların toplanmasına yönelik çalışmaların sürdürülebilirliğine ve verimine destek sağlandı.

 

Tarih : 25.12.2022 Haber Fotoğrafları

vrydheplkuIcqlxag4n1qy0k.jpg

47wqkcet8hIp21tfvsozczy0.jpg

dqu0yv7kbcm6wcll5qtjdes8.jpg

naraeugwbj6q2y8fo0kocvg5.jpg

x1e3a9trqw4k8bjwnxtovy75.jpg

fnlovhsh3krbxmezbtyq64d1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.