Maltepe’de Kadınlar Günü coşkusu konserle başladı

Maltepe’de Kadınlar Günü coşkusu konserle başladı

Maltepe Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için düzenlediği konserde İstanbul Girls Orchestra, Fındıklı Mahallesi’nde sahne aldı.

Maltepe Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için düzenlediği konserde İstanbul Girls Orchestra, Fındıklı Mahallesi’nde sahne aldı. Maltepe Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bir dizi etkinlik düzenliyor. Dünya Emekçi Kadınlar Günü için düzenlenen ilk etkinlik, Fındıklı Mahallesi’nde tamamen kadınlardan oluşan İstanbul Girls Orchestra’nın konseri oldu. Prof. Dr. Mustafa Zengin Ortaokulu yanındaki açık alanda düzenlenen konserde İstanbul Girls Orchestra, hem Türk müziğinden hem de dünya müziklerinden eserler seslendirdi. Şarkıların yanı sıra dans gösterileri de gerçekleşti. Maltepeli kadınların halaylar çektiği, danslar ettiği, çocuklarıyla birlikte eğlendiği konser ile hem sahnede hem alanda Kadınlar Günü, coşku ile kutlandı. Maltepe Belediyesi, soğuk hava şartlarınıda düşünerek Mobil Açevi vasıtasıyla, konsere gelenlere sıcak çorba dağıtımı da gerçekleştirdi. 'Adil bir dünya diliyoruz’ İstanbul Girls Orchestra grup üyeleri konser sonrasında, yaptıkları açıklamada, “Katılımcıların da coşkulu olduğu, hep beraber eğlendiğimiz çok güzel bir konser oldu. Biz çok eğlendik. İyi ki geldiler.”  diye konuştular. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü hakkında ise, “Kadınlarımızın da gençlerimizin de haklarını alabildikleri, adil bir dünya diliyoruz. Kadınlarımızın artık yüzü gülsün istiyoruz.” sözlerini kullandılar. Kadınlar Günü etkinlikleri devam ediyor Maltepe Belediyesi, Kadınlar Günü etkinliklerine 7-8 Mart’ta “Yemekler Bizden” başlıklı programla devam edecek. 7 Mart’ta Seyirtepe Sosyal Tesisleri’nde, 8 Mart’ta ise Sevgi Kafe’de kadınlar misafir edilecek. 8 Mart’ta ayrıca Tekne Turu etkinliği düzenlenecek. Tarih : 06.03.2022 Haber Fotoğrafları

yqeuxqja7btx2vppolsnhrhv.jpg

fel9watb6wdlyi3zphk8jzse.jpg

5opzhgt8byqnxncqsfxs4fda.jpg

en5cbpnwI0mydayzjx7edqv4.jpg

1eorsqwa7mcyzxzg39pwyont.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.