Maltepe’de üçüncü kez sokak, sanatla buluştu

Maltepe’de üçüncü kez sokak, sanatla buluştu

Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği 3. Maltepe Sokak Festivali, Maltepe’nin 18 mahallesinde sokakla sanatı buluşturdu.

Maltepe Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Maltepe Sokak Festivali, Aydınevler, Çınar ve Altayçeşme Mahallesi’nde düzenlenen programla sona erdi.  22 Ağustos’ta başlayan festival, Maltepe’nin 18 mahallesinde sanatı sokakla buluşturdu. Mahallelerde halk oyunları ve sokak sanatları gösterilerinin, bando ve konserlerin sahnelendiği, çocuklar için atölyelerin düzenlendiği festival Maltepe’de hayata renk, sokağa hayat getirdi. 

KÜBA’DAN KARADENİZ’E UZANAN EZGİLER

Maltepe’nin 18 mahallesinde halk oyunları ve sokak sanatları gösterilerinin, bando ve konserlerin sahnelendiği, çocuklar için atölyelerin düzenlendiği festival birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Toplamda sekiz gün süren ve tamamı halka açık gerçekleştirilen festivalin hava muhalefeti sebebiyle ertelenen iki günü 6-7 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildi. Festivalin her günü sokak sanatçıları, bando ve halk oyunları ekiplerinin Maltepe sokaklarındaki kortejleriyle başladı. Sekiz gün boyunca Karadeniz müziğinden Türk Sanat Müziği’ne, Küba müziklerinden, Türk Halk Müziği’ne müziğin farklı türleri Maltepe’nin mahallelerinde vatandaşlarla buluştu. Festival boyunca çocuklar için de masal okuma, resim, yüz boyama gibi atölyeler gerçekleştirildi.
 

Tarih : 09.09.2022 Haber Fotoğrafları

oqcbewsnvayemzkuncr93fp2.jpg

jjb295rekan7hycgyq6mxzit.jpg

adwtr8vugmrqoloehpteaI5f.jpg

8g0wwucsnj1bqf6dzvvkIogx.jpg

qI4vmzpej8waybmlwnp1gkdb.jpg

dglltshbfht26jz4yq1aiu8m.jpg

xzmIzgjljqvk0tfycwwcpyda.jpg

0mwv1qoajlwmlr7Ixtfzb3uh.jpg

7ydhnaiq2apk9r3ltx18sbl6.jpg

x1bhxvd2l8pgacftbloawszm.jpg

fzlsaz5jpvdxm9yqpkgnbjwt.jpg

zp2tuIl1aedl78cy0wkhn4vx.jpg

p90gwaexik6dpnbbfk3fzltd.jpg

dc8524uotsrvwvbhmy6emklf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.