MALTEPE KENT ÇALIŞTAYI SONA ERDİ.

MALTEPE KENT ÇALIŞTAYI SONA ERDİ.

“Yeni yüzyılda yeni bir vizyon için gel fikrini söyle” sloganıyla yapılan Maltepe Kent Çalıştayı’nın son gününde bir araya gelen çalışma gruplarında, “Hayalim Maltepeli olmak” vurgusu öne çıktı.

“Yeni yüzyılda yeni bir vizyon için gel fikrini söyle” sloganıyla yapılan Maltepe Kent Çalıştayı’nın son gününde bir araya gelen çalışma gruplarında, “Hayalim Maltepeli olmak” vurgusu öne çıktı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Önümüzdeki aylarda bu çalışmayı mahallelere de taşıyarak hem katılımcılığı arttırmak hem de el birliği ile daha da yaşanabilir bir Maltepe yaratmak istiyoruz” dedi.

İki gün süren Maltepe Kent Çalıştay’ına katılan sivil toplum örgütleri, meslek odaları, muhtarlar, öğretim üyeleri, siyasi partiler ve belediye temsilcileri, ortak bir ‘Kent Laboratuvarı’ oluşturarak kollektif bir akılla Maltepe’ye yeni bir vizyon ve yönetim perspektifi sundu. Alanında öne çıkan birçok ismin katıldığı çalıştayın sonuç bildirgesinde, “Şeffaf, katılımcı, eşitlikçi, erişilebilir, yaşanabilir, yenilenebilir, kalkınma ve tercih edilme odaklı çağdaş, gelişen ve hayal edilebilecek bir kent” vurgusu ön plana çıkarken iki günlük çalıştaya “Hayalim Maltepe’de yaşamak” bakışı hakim oldu. 

Maltepe’de İstanbul’un deprem gerçeği ve kentsel dönüşüm politikaları masaya yatırılırken çalıştayın ilk gününde ekonomist ve araştırmacı Ertan Aksoy, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Emin Koramaz, sosyolog Şükrü Aslan, gazeteci Necdet Saraç, Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İBB Deprem Kurulu Üyesi ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, farklı açılardan Maltepe’ye yönelik sunumlar yaptı. 

YEDİ ÇALIŞMA GRUBU KURULDU 

Çalıştayın ikinci gününde “Katılımcılık, Eşitlik, Erişilebilirlik, Yaşanabilirlik, Yenilenebilirlik, Kalkınma ve Tercih Edilebilirlik” başlıkları altında yedi çalışma grubu oluşturuldu. Öğleden önce bir araya gelen çalışma grupları, tek tek kendi alanlarında Maltepe’nin 2019-2024 Stratejik Planı’nda yer alan misyon ve vizyonu değerlendirirken Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının ihtiyaçlarına uygun yeni önerileri ve yaklaşımları masaya yatırdı. Çalışma grupları, ortaya çıkardıkları sonuçları daha sonra bütün katılımcılarla paylaştı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, çalıştaya ilişkin şunları kaydetti:

“AMACIMIZ, 2024 YEREL YÖNETİM BİLDİRGESİ”

“Maltepe son yıllarda hızla değişiyor, kentin hem demografik yapısı hem de sosyoekonomik yapısı hızla değişiyor ve Maltepe yaşanmak istenen bir cazibe merkezi haline geliyor. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının ruhuna uygun ‘Yeni bir Maltepe’ vizyonu ortaya koymak için yaptığımız Maltepe Kent Çalıştayı, hedefimize uygun ciddi bir çalışma ortaya koydu. Bu Çalıştay’da toplumsal adaletten eşitliğe, kentsel planlamadan deprem karşısında güvenli konutlara, erişebilirlikten ekolojiye kadar uzanan çok geniş bir alanda yalnızca ciddi değerlendirmelere tanıklık etmedik, katılımcıların yalnızca sorun tespit eden ve eleştiren değil, aynı zamanda çözüme ortak olmak isteyen paydaşlar olduğuna da tanıklık ettik. Önümüzdeki aylarda bu çalışmayı mahallelere de taşıyarak hem katılımcılığı artırmak hem de el birliği ile daha da yaşanabilir bir Maltepe yaratmak istiyoruz. Bu çalıştayda ortaya çıkan sonuçları mahallerimize de taşıyıp, oralarda tartıştıktan sonra 2024’ün ‘Yerel Yönetimler Bildirgesi’ni sizlerle birlikte hazırlayacağız ve daha yaşanabilir bir Maltepe hayalini birlikte hayata geçireceğiz.”

ÇALIŞTAY SONUÇLARI PAYLAŞILACAK

İki gün süren Maltepe Kent Çalıştayı sonuçları, katılımcılarla sınırlı kalmayacak ve katılım ilkesi çerçevesinde bütün sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve siyasi partilerle paylaşılacak; ardından mahallerde yapılacak toplantılarla bütün Maltepelilere tartışılacak ve 2024 Yerel Yönetimler Bildirgesi’ne dönüştürülecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.