Maltepe'nin kardeşlik ve barış heykelleri tamamlandı

Maltepe'nin kardeşlik ve barış heykelleri tamamlandı

Maltepe Belediyesi tarafından halklar arası diyalog, dostluk, barış ve kültür kardeşliği temalarıyla düzenlenen  “Uluslararası Maltepe Taş Heykel Sempozyumu” tamamlandı. Yerli ve yabancı sanatçıların günler süren emekleriyle gün ışığına çıkan heykeller Maltepe'nin 7 ayrı mahallesine yerleştirilecek.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında gerçekleştirilen  “Uluslararası Maltepe Taş Heykel Sempozyumu” Başıbüyük'teki Maltepe Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde  gerçekleştirildi.  Özbekistan, Gürcistan, Rusya ve Türkiye gibi ülkeler olmak üzere farklı ülkelerden 7 heykel sanatçısı, yaklaşık 1 aydır emek verdikleri eserlerini tamamladı. Tamamlanan heykeller kısa süre içinde Maltepe'nin 7 mahallesine yerleştirilecek.

Küratörlüğünü Türkiye’nin önemli heykeltraşlarından Güner Yener’in üstlendiği sempozyumda Gürcistan’dan Jhon Gogaberishvili, Özbekistan’dan Kurban Norhurazov, Ulash Urakov, Tulagan Yerkulov, Rusya’dan Nikolay Karlyhanov, Türkiye’den Metin Kar ve İmdat Avcı taşa hayat veren sanatçılar oldu.

MALTEPE KÜLTÜR VE SANATIN MERKEZİ

Sempozyumun kapanışı nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, eserleri heykeltıraşlar ile birlikte inceledi. Kısa bir konuşma yapan Başkan Ali Kılıç şunları söyledi:

“Maltepe'de bu yıl ilk defa uluslararası heykel sempozyumu gerçekleştirdik. Beşi yurt dışından, ikisi de Türkiye'den olmak üzere 7 heykel sanatçısı ile sempozyumumuza katıldı.  Yaklaşık 1 aydır devam eden bir çalışmaydı. Eserlerimiz bitti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Maltepemize, Maltepeli hemşehrilerimize hediye etmek istedik. Çok başarılı çalışmaların altına imza attılar. Arkadaşlar özveriyle çalıştılar, saat 9-9.30 gibi gelip 18-19'a kadar çalıştılar. Şahane eserler ortaya koydular. İnşallah bunları çeşitli mahallelerimizde değerlendireceğiz. Gelecek yıl on bir mahalleye 11 heykeli yerleştirerek Maltepe’yi kültür sanat merkezine dönüştüreceğiz.” (29.10.2021)

Tarih : 29.10.2021 Photos of news

knkeex2wwnjst0xaovlszt15.jpg

ubgdint7coym1hao6z4ewfzh.jpg

c2d4vnchq6gxouse3juywprv.jpg

usj2gdytoq06qxhtapz1hkj8.jpg

measwbgu3hnz0vfc9zmktyxp.jpg

svgndwvotfge9t0zqcziymmr.jpg

v1ow7h65qgursgckd9fbhfn0.jpg

xxtw2e0fd9pglcbysbjonwnd.jpg

jedqqgzomtb4e3s2lhctp8ay.jpg

asfl5pewxs8yzb2g9z6yracg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.