“Maltepe’nin melekleri”nden kadına şiddetle mücadele semineri

“Maltepe’nin melekleri”nden kadına şiddetle mücadele semineri

Maltepe Belediyesi’nde çalışan psikolog ve sosyologlardan oluşan bir ekip, kadına şiddetle mücadele kapsamında, Altın Yıllar Sosyal Yaşam Evi üyelerine mini bir seminer verdi. Ağırlıklı olarak erkeklerin yer aldığı seminerde kadına şiddetle mücadele konusunda bilgiler verildi. 

Maltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nde görevli psikolog ve sosyologlardan oluşan 3 kişilik bir ekip, Maltepe Kaymakamlığı ile birlikte yürütülen ”Kadına El Kal-ka-maz!” projesi kapsamında Altın Yıllar Sosyal Yaşam Merkezi’nde mini bir seminer verdi. ‘‘Kadına El Kal-Ka-Maz!’’ başlıklı broşürlerin de dağıtıldığı seminer, videolu bir sunum eşliğinde başladı. Videolu sunumda kadına yönelik şiddetin türleri ve mücadele yolları anlatıldı. 

ŞİDDETİN TÜRLERİ ANLATILDI

Eğitimde, temel hak ve özgürlükler kapsamında kadına şiddetin türlerini detaylı olarak ele alan Uzman Psikolog Büke Okyay, ‘‘Kadına yönelik şiddet; kadınların maruz kaldıkları fiziksel, cinsel, ekonomik ve psikolojik eylemler olarak karşımıza çıkar. Şiddetin etkisi sadece şiddet görenle sınırlı değildir, şiddet topluma ihanettir. Sorunlarımızı konuşarak çözmeliyiz. Sürekli hata aramaktan kaçınmalıyız. Sinirlendiğimiz zaman agresif davranışlar sergilememeliyiz. Anlaşmazlıkları olumlu bir şekilde çözmeye gayret göstermeliyiz. Hakaret ve küfür içeren sözler kullanmamalıyız. Öfke kontrolünü sağlamak için gerektiğinde kendimizi daha iyi ifade edebileceğimiz ve bizi daha iyi anlayabilecek uzman kişilerin destek almalıyız.” ifadelerini kullandı.

Bilgilendirmeden oldukça mutlu olduklarını söyleyen merkez üyeleri, belediye ekiplerine duyarlılıklarından ötürü teşekkür etti. (23.11.2022)

Tarih : 24.11.2022 Haber Fotoğrafları

sb1qppxmez7broanhatfk9rz.jpg

fetshvwbtk0naqgsgocq93yz.jpg

ztj491ac7jfrfz0q2lxspy5s.jpg

apxhe6ydoqf823r5u10hlkb4.jpg

ja48xpbzalhvwmns67ukzfrx.jpg

eoagdcunmcp3klhezubb7z06.jpg

wxbuolhigecv8opsfIqdm1tv.jpg

kezzf0webllq2byma9m8vswx.jpg

4j1hdn0cloiesbbkyuamepg2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.