Maltepe’de Ulu Önder “Ata’ya saygı zinciriyle” anıldı

Maltepe’de Ulu Önder “Ata’ya saygı zinciriyle” anıldı

Maltepe’de Ulu Önder “Ata’ya saygı zinciriyle” anıldı

Maltepe Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85’nci yıl dönümünde düzenlediği “Ata’ya Saygı Zinciri” yle andı. Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 9’u 5 geçe, çalan sirenle birlikte vatandaşlar saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Programda iki paramotor gökyüzünde Türk bayrağı ve Atatürk posterini dalgalandırdı.  Marmara Sualtı Merkezi (MSM) dalgıçları ise Ata'ya saygı dalışı gerçekleştirerek Atatürk posterini ve Türk bayrağını deniz yüzeyinde açtı. 

Maltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce düzenlenen program kapsamında her yaştan binlerce vatandaş saat 8.00’dan itibaren Küçükyalı sahilinde toplanmaya başladı. Ellerindeki bayraklarla anma programına katılım sağlayan vatandaşlar metrelerce zincir oluşturarak Ulu Önder’i özlem, şükran ve minnetle andı. Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 9’u 5 geçe, çalan sirenle birlikte vatandaşlar saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. 

SPORCULAR ATATÜRK’Ü GÖKYÜZÜNDE VE SUDA ANDI 

Programda iki paramotor gökyüzünde Türk bayrağı ve Atatürk posterini dalgalandırdı. Marmara Sualtı Merkezi (MSM) dalgıçları, Küçükyalı sahilinde Ata’ya saygı dalışı gerçekleştirdi. Dalgıçlar saat 09.05’te ellerinde Atatürk posteri ve Türk bayrağı ile su yüzüne çıkarak Ata’yı andı. 

ATA’YI KONSERLE ANDILAR

Program, Maltepe Belediyesi Çocuk ve Gençlik Korosu’nun sahne aldığı 10 Kasım özel konseriyle sona erdi. Korolar, şef Emine Çolak yönetiminde eserlerini seslendirdi. 

zjpbkw860nzudwsucceyrhlm.jpg

rzc2u9xh87xysuvqkIoolmij.jpg

ekgc9wszmaokz6drtln8bjuw.jpg

4b1ghq3pxetjym5pckcmiz6e.jpg

dyvbylarn2wpzp8kufd15hoo.jpg

gveahxmnub58crgr61wqllse.jpg

bjdehygr5lfx4fqtznIck2g8.jpg

j7exutbtfav50nhIg2evjqzp.jpg

tf9ar1d8dcrIwbojef3yknle.jpg

fIyrjpy0mh37wn1cixs6tu4z.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.