Maltepeli çocuklar “Yaz Okulu”nda hem eğlendi hem öğrendi

Maltepeli çocuklar “Yaz Okulu”nda hem eğlendi hem öğrendi

Maltepe Belediyesi Cumhuriyet Bilim ve Düşler Merkezi Yaz Okulu öğrencileri, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak katılım belgelerini aldı. 

Maltepe Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nce okulların kapanmasının ardından düzenlenen yaz okuluna Maltepe’nin 18 mahallesinden 7-11 yaş arasındaki 62 çocuk katıldı. Çocuklara Altayçeşme Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet Bilim ve Düşler Merkezi’nde yapılan törenle katılım belgeleri takdim edildi. 

FARKLI DERSLERLE BECERİLER EDİNDİLER

Maltepeli çocuklar, yaz okulunda arkadaşlarıyla eğlenceli vakit geçirirken birçok faydalı bilgi de edindi. Çocuklar, matematik, bilim ve deney dersleriyle bilimin eğlenceli yüzünü tanıma fırsatı buldu. Yabancı dil dersleriyle Almanca ve İngilizce konuşma ve anlama becerilerini geliştirdi. Çocuklara hoşgörü, sevgi, saygı, tutumlu olmayı, analitik ve yaratıcı düşünceyi, dayanışma ve yardımlaşmanın önemini anlatan değerler eğitimi dersi verildi.  Yaratıcı yazarlık dersleriyle, çocuklara etkili yazı yazmanın yöntemleri öğretildi. Çocuklara eğlenceli okuma etkinlikleri, sosyal bilgiler, müzik ve görsel sanatlar dersleri de verildi.  

EĞİTİM, GEZİLERLE DESTEKLENDİ

Cumhuriyet Bilim ve Düşler Merkezi’ndeki eğitim, özel gezilerle de desteklendi. Maltepeli çocuklar, Ormanpark 34’ü ziyaret ederek ormanlık alanda, temiz havada doğayla iç içe eğlenceli ve öğretici vakit geçirdi. Uzman eşliğinde yoga eğitimi alarak keyifli vakit geçirdi. Çocuklar, Maltepe Belediyesi’nce olası afete hızlı müdahale için Aydınevler Mahallesi’nde kurulan, Afetler ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ni ziyaret ederek afetlere karşı hazırlık konulu eğitimi aldı. Yoğun ilgiyle karşılanan yaz okulu bir sonraki sene tekrar düzenlenecek.   Tarih : 06.07.2022 Haber Fotoğrafları

aejsigbxhonbkfre0fovp57v.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.