Maltepeli kadınlardan ‘Adalar’a çıkarma

Maltepeli kadınlardan ‘Adalar’a çıkarma

Maltepe Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü'nün 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Adalar'a düzenlediği tekne turuna çok sayıda kadın katıldı.

Maltepe Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü'nün 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Adalar'a düzenlediği tekne turuna çok sayıda kadın katıldı.

Maltepe Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Maltepeli kadınlara yönelik Adalar turu gerçekleştirdi. Canlı müzikle birlikte yemek servisinin de yapıldığı etkinlik 4.5 saat sürdü. Bachata Show, Bachata workshop gibi dans etkinliklerinin gerçekleştirildiği programda kardiofolok, ritim ve koordinasyon becerisi gibi sportif hareketler de  turu renklendiren etkinlikler oldu.  Etkinlikte Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Ercan Konak da bağlaması ve söylediği  türkülerle  geziye renk kattı.

“KIZ ÇOCUKLARINIZI OKUTUNUZ”

Etkinliğe katılıp kadınların mutluluğuna eşlik eden Maltepe Belediye Başkan Ali Kılıç yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 “Hepinize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum, iyi ki varsınız, iyi ki Maltepe’desiniz. Daha güzel çalışmalara birlikte imza atacağız. Çünkü benim için, bunu samimiyetle söylüyorum, kadın sözde değil özde kutsaldır. Sizin büyük bir şansınız var, annenizlesiniz ama annem beni küçükken bıraktı, kocasıyla, yani babamla Almanya’ya gitti. Çok küçük yaşta babaannemin yanında kaldım. Babaannem yiğit bir Anadolu kadınıydı. Tabancası vardı, ata binerdi. Ben de onun yanında kalırdım, her akşam bana hayat dersi anlatırdı. Benim için mübarek bir kadındı. Ben de onun anılarından derlediğim notlarımı geçen yıl bir kitaba dönüştürdüm, geçen sene bugün, 8 Mart’ta çıkardım. Herkesin benim için babaannem kadar kutsal bir değeri var. Siz çocuklarınıza yatırım yapacaksınız. Bir araştırmaya göre ilkokul ve ortaokul kadınlarına yüzde 10-15, lisede yüzde 25, üniversitelerde yüzde 64 iş bulma oranı var. Birileri aman kızlar evde kalsın diyor. Onlara aldırış etmeyin, birilerine kul olmayın. Ne diyor Hacı Bektaş Veli, ‘ilimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır.’ Kız çocuklarına en az erkeklerde kadar değer verip onları okutun. İnşallah en kötü gününüz böyle olsun. Yeter ki gülün, yeter ki halay çekin, yeter ki horon tepin, çünkü başka Türkiye yok” 

Kadınlarla birlikte fotoğraf çektiren Ali Kılıç, daha sonra savaşlar ve kadın cinayetleri yaşanmasın diyerek güvercin uçurdu.  
İLK KADIN KAPTANA PLAKET

Etkinlikte Türkiye'nin İstanbul Boğazı'nda kaptanlık yapan ilk kadını olan Mine Kilci'ye plaket verildi. (09.03.2022)

Tarih : 09.03.2022 Haber Fotoğrafları

ztg0i4jcflsgmoeabzyxrks5.jpg

2bcnz1o3lxz5fkpaepbjtwyq.jpg

dyczjxfmush0wktguppmvyoa.jpg

og9cfwujxiv1qetzmlkejbxh.jpg

cjoitde21vsuezanw7ukfcak.jpg

I9nxwob85jvjksgefhysq7y0.jpg

z5xnl2ljxmwyzvgghfcserrk.jpg

odmursmfvnbq6eh8gixarwso.jpg

ycbjruxhembomwws4a1t7n0r.jpg

lpcvq9t6xqkgglaznydsoz30.jpg

ydhxegfx45hbqrpnftwi9cem.jpg

gb6ueywoohxlgrI9l8752zdn.jpg

sv3wkr4Ihydvx7gp6tnfdeoo.jpg

yzpwkylm4h8shiv1n2opsnq3.jpg

zps2ayagqIt7c4esfmfwlt6k.jpg

za7nvo85t6ra2mklckfwxfIs.jpg

aqsyfrspmp7nldeaktvm1fbh.jpg

hvetx9j4vcxdkgzzk0bsu1a7.jpg

9bqe4mpld0Ihbtu2izzpc7os.jpg

ark4mxjlubtsydlzajgrfgtd.jpg

nintfpuj53vtb8bckfmyls4j.jpg

93cv6zeIs2xkmknc01tfpy78.jpg

6vj1qi0dcsapxej5xbec9r7h.jpg

kxoz6zxgjihnmvylr9b2c04g.jpg

o2efdlbyewvqnmIzg4gpth1m.jpg

qegjvI98gwmztwkv5scmyzuo.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.