Maltepeliler Ata’larını “Türkiye 100” ile andı

Maltepeliler Ata’larını “Türkiye 100” ile andı

Maltepeliler Ata’larını “Türkiye 100” ile andı

Maltepe Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 85. yılında düzenlediği piyano resitali ile andı. Dünyanın önde gelen bestekar ve piyanistleri baba-kız İslam Manafov ve Turan Manafzade’nin sahne aldığı gecede Manafzade, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı için bestelediği “Türkiye 100 Marşı”nı Maltepelilerle birlikte okudu.

Maltepe Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85. yılında düzenlediği “10 Kasım Piyano Resitali” ile andı. Dünyanın önde gelen bestekar ve sanatçılarından piyanist İslam Manafov ve kızı Turan Manafzade’nin birlikte sahne aldığı gece İslam Manafov’un solo konseriyle başladı. Manafov piyanoda çaldığı ezgilerin hikayelerini de anlatarak Chopin’in Noktürn, Fantaise-Impromptu, Sergey Rahmaninov’un Sol Minör Prelüdü ile Beethoven’ın “Ay Işığı Sonatı” olarak da bilinen “do-diyez minör”ü başarıyla icra etti.

Manafov’dan sonra sahne alan kızı Turan Manafzade ise Azeri ve Türkçe eserlerin yanı sıra Atatürk’ün sevdiği şarkılara da seçkisinde yer verdi. Manafzade Fikret Emirov’dan “Ben Seni Ararım”, Aşık Veysel’den “Uzun İnce Bir Yoldayım”, Türkiye’de deprem hayatını kaybedenler için bestelediği “Deprem”, “Sarı Gelin”, “Manastır Türküsü”, “Yiğidim Aslanım” ile yine kendi bestesi olan “Türkiye 100 Marşı”nı seslendirdi.

KONSERDE DUYGU DOLU ANLAR

Manafzade’nin başarılı performansı ayakta alkışlanırken o da babası gibi söylediği şarkı, türkü ve marşlar öncesinde kısa açıklamalar yaptı ve Atatürk’ü minnetle andığını sözlerine ekledi. Özellikle Türkiye’deki depremde hayatını kaybedenler için bestelediği “Deprem” eseri dinleyenleri duygulandırdı. Konseri izleyenler “Uzun İnce Bir Yoldayım”, “Yiğidim Aslanım”, “Manastır Türküsü” gibi türkülere eşlik de etti. 

HEP BİRLİKTE TÜRKİYE 100

Ayrıca gecede Manafzade, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı için bestelediği “Türkiye 100 Marşı”nı Maltepelilerle birlikte okudu. Marş büyük beğeni toplarken Manafzade ayakta alkışlandı.

Etkinlik sonrası Manafov ve Manafzade’ye konser anısına Maltepe Belediyesi yetkililerince hediye takdim edildi. Halk ise Manafov ve Manafzade ile birlikte fotoğraf çektirdi. 

///

MARŞIN SÖZLERİ


“Türk’üz biz Türk, önderimiz Atatürk,
Şanlı tarihimiz, hep cesur, asil ve hür,
Tarihte destanlar yazan ey aziz milletim,
Payidar ol Cumhuriyet’im. 
Denizde, havada, karada gücün yeter,
Bayrağın nesillerden nesillere geçer,
Sonsuz sevgi, minnet ile ele ele, kalp kalbe,
Başın dik yaşa canım Türkiye’m.”

 

jysvrIkw2nsxh7bvikraq1lf.jpg

7gzhjk5etqlarwwcuia1jhtu.jpg

qoe9quwsrpymgfuxgw1vmxc8.jpg

4jvvbrxwpezf7lac3uhmc1u8.jpg

g1hrby73gamj6slz9o2jzdic.jpg

tiyncslgmsfa3tlvrwohwgr0.jpg

6wqyduajgkohfrshjnxv0o5e.jpg

fhspzdgxepbyvo0vnqiqa2ag.jpg

b9p5ecxzb4tyohffwgdi2lej.jpg

sv0pni7ygul6cbdtke1xwroa.jpg

ofbjpp2r7ferzymtIlnnakiv.jpg

vtd1x3orqfthyc5bwb87ofwj.jpg

reyx0jjfa57wcdps2zgk9vyc.jpg

d5pinfds7Iua0cegsfxlkxuz.jpg

tdjbi3fzlhxjocygokt1frgl.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.