Maltepeliler Ata’sıyla buluşuyor

Maltepeliler Ata’sıyla buluşuyor

Maltepeliler Ata’sıyla buluşuyor

Maltepe Belediyesi 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri kapsamında Maltepeli vatandaşları Ata’sı ile buluşturuyor. 6-24 Kasım tarihlerinde Ankara’ya günübirlik düzenlenen geziyle Maltepe’nin 18 mahallesinden vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kabri olan Anıtkabir’i ziyaret ediyor.

Maltepe Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yılında kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümünde ebedi istiragatgahı Anıtkabir’e düzenlediği ziyaretlerine devam ediyor. 6-24 Kasım tarihlerinde düzenlenen geziyle Maltepe’nin 18 mahallesinden vatandaşların Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarını ziyaret etmesi sağlanıyor.

BAĞLARBAŞI VE YALI MAHALLESİ’NDEN VATANDAŞLAR KATILDI

Gezi programına bugün Bağlarbaşı ve Yalı Mahallesi’nden 166 vatandaş katıldı. Maltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce organize edilen programda vatandaşlar mahalle muhtarlıklarından yola çıktı. Vatandaşlar iki yanında 24 Aslan heykelinin bulunduğu 262 metre uzunluğundaki Aslanlı Yol’dan ilerleyerek Tören Alanı’na geçti. Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i ziyaret eden vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Vatandaşlar sonrasında Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni ziyaret etti.

İLK KEZ ATA’NIN HUZURUNA ÇIKMANIN GURURUNU YAŞADILAR

Hasan Akın ziyarete katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Emekliyim. Ekonomik koşullardan dolayı Anıtkabir’e gelemiyorduk. Belediyenin programıyla Anıtkabir’i ziyaret ettik. Atatürk'ü ve Milli Mücadele kahramanlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum." dedi. Doğma büyüme Maltepeli olan Ece Ergün ise bu geziyle en büyük hayalinin gerçekleştiğini ifade ederek “Burada bulunmaktan çok gurur duydum. Özellikle asker değişim nöbetlerinde nutkum tutuldu. Çok heyecanlandım. Bu gezi için Belediye Başkanımız Ali Kılıç’a çok teşekkür ederim.” diye konuştu. Gönül Urul ise çocukluk yıllarında bir dönem Ankara’da yaşadığını ancak Anıtkabir’i ziyaret edemediğini ifade ederek “Ömrümde bir kez olsun Anıtkabir’i gezmek istedim. Sosyal medya hesaplarından bu duyuruyu görünce çok sevindim. Sabahın erken saatinde kalkıp geldim. Çok duygulandım. Atatürk’ü çok seviyorum. Bazı kesimler sevmiyor ama ben O’nu çok seviyorum. Kabir ziyaretinde çok duygulandım. Ağladım. Bu duyguları anlatmak yetmiyor.” şeklinde konuştu. Geziye katılmak için  Maltepe Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarındaki link üzerinden ön kayıt yapılabilir. Tarih : 14.11.2023 Haber Fotoğrafları

xrkeoxmgtdqebh0awvmw4bjp.jpg

klflac3wzawzcpdemgy5o7v4.jpg

lchbylg05svexqrchpskr71i.jpg

hxwdmu2rmbexf8ocq96yltfv.jpg

z26aeywvwxjuum74fmatqokf.jpg

cug5z6tkfr2qyh7u9woe1nzm.jpg

zebhffvgtqwuaIany3rsv0ci.jpg

xI6cdkluapywzlzegmrbqjg4.jpg

kywt3lrgqjpn9d2qsfvvbejc.jpg

tof42s9r7pjh0qr5moldchb8.jpg

7qtImjbyq2sjz1d4lukaxrus.jpg

8vdwb0a3ztcood25ugqlwyht.jpg

nmgjddqv1rwq2cup7abwxgoy.jpg

qtrgcrxltbfvopq0liuesvme.jpg

qsxwndtjerkpfvIaumr0pmlo.jpg

h9yfiuvjxw2crmn13pp4b7ln.jpg

20tonf7rydgcrkadipsexujx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.