MANSUR YAVAŞ ‘BAŞKENT ARICILIK DERGİSİ LANSMANI VE ARICILIK EĞİTİMİ’NDE ARI ÜRÜNLERİ ÜRETİCİLERİYLE BULUŞTU

MANSUR YAVAŞ ‘BAŞKENT ARICILIK DERGİSİ LANSMANI VE ARICILIK EĞİTİMİ’NDE ARI ÜRÜNLERİ ÜRETİCİLERİYLE BULUŞTU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara halkını zengin etmek en büyük projemiz demiştik. Üreten insanlara desteğimiz devam edecek” dedi.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte kırsal kalkınma hamlelerini genişletmeye devam ediyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, ABB Konferans Salonu’nda arı ürünleri üretiminde verimliliğin artırılması, bal harici arı ürünleri üretimi eğitimlerinin yaygınlaştırılması ve arı ürünlerinin üretilmesini teşvik ederek alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması amacıyla Başkent Arıcılık Dergisi Lansmanı ve Arıcılık Eğitimi düzenledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ev sahipliğinde ABB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen lansmana;, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Dış İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Kabasakal, Muhtarlıklar Daire Başkanı Önder Yanmaz, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya, Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri ve yaklaşık 350 arı üreticisi katıldı.

 

YAVAŞ: “ÇOCUKLARA BUNU SEVDİRMEK VE BENİMSETMEK LAZIM”

 

Konuşmasına “Ankara halkını zengin etmek en büyük projemiz demiştik” diyerek başlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Her konuda çiftçilerimize, hayvancılık yapanlara destek olmaya çalışıyoruz. Üreten insanlara desteğimiz devam edecek. Hep televizyonlarda okuyoruz, biz sizler kadar bilgi sahibi değiliz ama ‘dünyada arı nesli yok olduğu zaman bilin ki dünya batmak üzeredir, yok olmak üzeredir’ derler. Ekosistemin devam ettiğinin en büyük göstergesi arılardır. Başarılar diliyorum ve mesleğinizin devamını diliyorum. Çocuklara bunu sevdirmek ve benimsetmek lazım. Her meslekten mutlaka para kazanılır. Onu da iş olarak edinmeleri için bizler de belediye olarak desteklere devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“ARI YOKSA HAYAT YOK, ARI YOKSA EKOLOJİ YOK”

Büyükşehir Belediyesinin arı ürünlerinin üretilmesini teşvik etmek, ekonomiye katkı sağlamak ve arıcılıkta sürdürülebilirlik için eğitimler düzenlemeye devam ettiğini ifade eden Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, şunları söyledi:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her aşamada sizlerle birlikte olmaya, üretimi devam ettirmek için üretim girdilerini vermeye devam ediyoruz. Ama sizin rolünüz bir başka. Arı yoksa hayat yok, arı yoksa ekoloji yok. Arıcılığı desteklemek mecburiyetindeyiz. Bitkisel üretimin kalitesinin ve devamının sağlanması arı sayesinde oluyor. O yüzden bundan sonraki çalışmalarımızı arıcılığın daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi için projelerimizi ve faaliyetlerimizi yürütmeye başlayacağız. Çünkü Ankara balı özel bir bal. Markalaşacağız. Tüketiciye sağlıklı, güvenilir, doğal balı arz edeceğiz. Öncelikle kadın üreticilerimizden başlayan bir proje yürütüyoruz. 118 kadın üreticimiz var. Teknik desteği ve üretim desteğimizi vereceğiz. Bal evlerinde bu ürünleri satışa sunacağız. Sağlık sektöründe kullanılmasını sağlayacağız. Hep beraber Ankara’da arıcılığı yeni baştan bir numaralı sektör haline getirmek istiyoruz. Arıcılığın başkenti Ankara olsun.”

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Arıcılık Sorumlusu Suat Musabeşeoğlu ise “Küresel iklim değişikliğini yıl boyu yaşıyor arıcılarımız. Biz de bu kapsamda eğitimlerimizi güncel içeriklerle beraber destekleyerek arıcılarımıza ulaştırıyoruz. Özellikle bu mevsimde hangi konularda beklenti ve talepleri varsa onları değerlendirerek eğitimimizi dizayn ettik. Ankara arıcısı bizleri yalnız bırakmadı. Bütün ilçelerden katılım vardı” dedi.

 

ÜRETİCİLERDEN EĞİTİME YOĞUN İLGİ

Ankara’nın dört bir ilçesinden Arıcılık Eğitimi’ne katılan arı yetiştiricileri, eğitimden duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

-İsmail Ata: “Beypazarı’nda 110 arım var. Mansur Başkan sayesinde bu eğitime katılıyoruz. Yeni arıya başlayanlar var bunların da eğitimden geçmesi gerekiyor.”

-Hüseyin Çevik: “Eğitime ihtiyacımız var. Bilemediklerimizi ve unuttuklarımızı eğitime katılarak öğrenmeye çalışıyoruz. Unuttuğumuz bir şeyler varsa tekrar gözden geçirdik.”

 

-Fatma Özcan: “Hem doğaya katkı sağlamak hem üretime katkı sağlamak güzel. Balı olsun poleni olsun yapılması gereken bir meslek. Bilmediklerimizi eğitimle öğrenebiliyoruz. Bizlere çok katkısı oluyor teşekkürler.”

 

-Rüstem Özer: “Ben eğitimden memnun oldum özellikle geldim. Kırsal kesimin böyle bir katkıya ihtiyacı var. Her hususta faydalı olacağını düşünüyorum. Mansur Başkanı tebrik ediyorum. Ben bunu takdir ettim ve kalkıp geldim. 10 senedir arıcılık yapıyorum. Güzel bir sektör. Eğitimler çok faydalı oluyor.”

 

-Hatice Kılınç: “Arıyı çok seviyorum, arı bir hastalıktır. Arı soksa bile rahatsız olmuyorum. Arı sütü üretmek çok güzel bir şey. Öğrenmenin yaşı yok her gün bir şeyler öğreniyoruz. Bayanlar için daha çok teşvik ediyorum. Arıcılık bitiyor, eğitim alarak bilinçli başlamak daha iyi olur.”

    

8xv4gjaofdvhpksbuignzbye.jpg

rkkymgespI37f4qmfuvldwaj.jpg

wxecwaut6fj2myhoiatm0dss.jpg

1l5fekuvbpgltc3mgmpwa92f.jpg

ew2y5gxvtadcywsputqje6ab.jpg

8xkng6mqug0n7rpsvf5jhezw.jpg

wyr3kkqptzdu26tbr7yjlq5a.jpg

4gjn06rj7kbpwzzs2bw9ofri.jpg

ylsxrero9lfj7ovadhejgkim.jpg

ck4bsl512adaysonp6vfoq9w.jpg

saqfkj8l2rly3x7b4rsanhox.jpg

qzwgmetoblkpapyrvau2smck.jpg

0ydhox84kcv3zfnbmmdo21tt.jpg

rzlp04eomntqdtwxu6alypcs.jpg

3gctex452uknzbwehjnrlp7s.jpg

5nnb7gusaImexlprh69owepy.jpg

5itmwdznesfoy743rjpse6h0.jpg

ubo1aw6rczljvy4mtiqfwce0.jpg

pbhagltvju2cj1sywlfImecz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.