MANSUR YAVAŞ’TAN TÜRKİYE’DE BİR İLK: ABB 2019-2024 “SEÇİM ÖNCESİ MALİ RAPORU”NU HALKLA PAYLAŞTI

MANSUR YAVAŞ’TAN TÜRKİYE’DE BİR İLK: ABB 2019-2024 “SEÇİM ÖNCESİ MALİ RAPORU”NU HALKLA PAYLAŞTI

Görmek isteyen her vatandaşın erişimine açık olan rapora göre; borçlarda 5 yılda 1 milyar 858 bin 913 dolar azalma oldu.

 

Başkentte şeffaf yönetim anlayışı doğrultusunda ilklere imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, şimdi deSeçim Öncesi Mali Raporu’nu vatandaşların erişimine açtı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın göreve geldiği 8 Nisan 2019 tarihi ile 31 Aralık 2023 tarihi arasındaki gelişmeleri gösteren mali tabloların açıklandığı rapora göre; borçlarda 5 yılda 1 milyar 858 bin 913 dolar azalma oldu.

 

YAVAŞ AÇIKLADI: “TÜRKİYE’DE BİR İLK”

Temiz ve şeffaf siyaset amacıyla daha önce mal varlığını kamuoyuna açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla 5 yıllık görev dönemindeki mali faaliyetlerdeki gelişmeleri içerenSeçim Öncesi Mali Raporu’nuaçıkladıklarını duyurdu. Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

“Temiz, şeffaf siyaset için mal varlığımı kamuoyuna açıklamıştım.Türkiye’de bir ilk… Şimdi de seçimden sonra Belediyeyi nasıl devir aldığımızı ve seçime giderken nereye getirdiğimizi gösteren Belediyemizin 2019-2024 yılları arası 5 yıllık mali işlemlerimizdeki gelişmeleri gösteren Seçim Öncesi Mali Raporu’muzu açıklıyoruz.Halktan aldığımız paranın hesabını kuruşu kuruşuna halka vermeye devam edeceğiz.Rapora ulaşmak için:https://www.ankara.bel.tr/dokumanlar/saydamlik-ve hesapverilebilirlik/secim-oncesi-mali-raporlar”

TÜM VATANDAŞLARIN ERİŞİMİNE AÇIK

Mansur Yavaş dönemi Ankara Büyükşehir Belediyesinin mali tablolarını görmek isteyen tüm vatandaşlar rapora erişebiliyor. 5 yıllıkSeçim Öncesi Mali Raporu’nahttps://www.ankara.bel.tr/dokumanlar/saydamlik-ve hesapverilebilirlik/secim-oncesi-mali-raporlaradresinden ulaşılabiliyor.

arczqcn9wtaihmolpuxjhdIj.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.