MARMARA DENİZİ ZİRVESİ YARIN BAŞLIYOR

MARMARA DENİZİ ZİRVESİ YARIN BAŞLIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA), Marmara Belediyeler Birliği ile ortaklaşa düzenleyeceği Marmara Denizi Zirvesi yarın başlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA), Marmara Belediyeler Birliği ile ortaklaşa düzenleyeceği Marmara Denizi Zirvesi yarın başlıyor. “Yaşamın Kıyısında Bir Deniz” temasıyla çevrimiçi gerçekleştirilecek Zirve’de, Marmara Denizi, ekosistemden ekonomik boyuta, Kanal İstanbul’dan hukuki boyutuna kadar birçok farklı eksende, bilimsel olarak ele alınacak.

İBB İstanbul Planlama Ajansı (İPA), 10-11 Ağustos’ta, Marmara Belediyeler Birliği ile birlikte, Marmara Denizi Zirvesi düzenliyor. “Yaşamın Kıyısında Bir Deniz” temasıyla çevrim içi olarak gerçekleşecek Zirve, İPA YouTube kanalıüzerinden canlı olarak yayınlanacak.

İki gün sürecek Zirve’de, Marmara Denizi, ekosistemden ekonomik boyuta, Kanal İstanbul’dan hukuki boyutuna kadar birçok farklı eksende bilimsel olarak ele alınacak. İstanbul Planlama Ajansı YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak Zirve’nin programına Marmara.istanbul adresinden ulaşılabilir.

ALTI OTURUM DÜZENLENECEK

Çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri ve ilgili sektör temsilcilerinin katılacağı etkinlikte, ‘Marmara Denizi Ekosistemi’, ‘Marmara Denizi ve Kirlenme’, ‘Ekonomik Boyut-Sektörel Değerlendirme’, ‘Marmara Denizi Yönetimi: Planlama ve Hukuki Statü’, ‘Marmara Denizi ve Kanal İstanbul’ ve Marmara Denizi’nin Gelecek Senaryoları: Genel Değerlendirme’ başlıklarında altı oturum yapılacak.

MÜSİLAJ HARİTASI YAYIMLANDI

Zirve kapsamında yayına giren " marmara.istanbul " adresinde, Marmara Denizi’ndeki müsilaj oluşum sürecini gösteren müsilaj haritası da yayımlandı. Tarih tarih müsilaj oluşumunu gösteren harita, müsilaj oluşumunu izlemek, belgelemek ve konu üzerine yapılan araştırmalara kaynak oluşturmak amacı taşıyor.

‘SUALTI ATIK SERGİSİ’ MÜZE GAZHANE’DE

Ayrıca Zirve kapsamında, Deniz Temiz Derneği TURMEPA’nın ‘Sualtı Atık Sergisi’, 13 Ağustos’a kadar Müze Gazhane’de gezilebilecek. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.