MARMARİS BELEDİYESİ'NDEN KİŞİSEL VERİ EĞİTİMİ

MARMARİS BELEDİYESİ'NDEN KİŞİSEL VERİ EĞİTİMİ

Marmaris Belediyesi personellerine kişisel veri-bilgi güvenliği ile ilgili eğitim verilmeye başlandı.

Marmaris Belediyesi personellerine kişisel veri-bilgi güvenliği ile ilgili eğitim verilmeye başlandı.

Bilgi ve kişisel veri trafiğinin yoğunluğu karşısında kişisel verilerin korunmasını sağlamak ve gözetmek için 7 Nisan 2016 yılında yürürlüğe giren 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu teknik, idari ve hukuki süreçler kapsamında ele alındı. Armutalan Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında Bilgi Güvenliği- KVKK Uzmanı Tunahan Aktaş, özel hayatın gizliliği, kişisel verilerin hayatımızdaki yeri ve önemi, belediyelerin vatandaşların, çalışanların, tedarikçi ve gerçek kişilerin, kişisel verilerin gizlilik ve güvenlik alanlarındaki gereksinimlerini nasıl karşılanması gerekliliğini ve kanun kapsamında yapılacak hukuki, teknik tedbirlerde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

VERİLER DAHA İYİ ŞARTLARDA KORUNACAK

Toplantıya katılan Başkan Yardımcısı Ali Zağlı eğitimlere ilişkin yaptığı açıklamada kişisel verilerin korunmasına yönelik personellerin yapması gereken görev ve sorumlulukların anlatıldığını ifade ederek, “Özellikle Hizmet birimlerimizde vatandaşlara ait mahrem bilgileri daha iyi şartlarda dijital ve fiziksel ortamlarda koruyabilmek için günümüz teknolojik şartlarına göre çalışmalara başladık. Marmaris Belediyesi olarak amacımız bilgi ve kişisel veri trafiğinin yoğun olduğu günümüz koşullarında vatandaşlarımızın kişisel verilerini gizlilik kapsamında korumak, gerekli bilgi güvenliği standartlarını sağlamak ve vatandaşa daha hızlı, güvenilir cevap verebilmek” dedi.

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.