MASAL MÜZESİ’NE ZİYARETÇİ AKINI DEVAM EDİYOR

MASAL MÜZESİ’NE ZİYARETÇİ AKINI DEVAM EDİYOR

Türkiye’de ilk defa Kartal Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve müzeciliğin toplumda bilinçli bir şekilde oluşturulması, çocukların hay..

Türkiye’de ilk defa Kartal Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve müzeciliğin toplumda bilinçli bir şekilde oluşturulması, çocukların hayal ve bilgi dünyasının geliştirilmesi amacıyla hizmete sokulan Masal Müzesi’ne ziyaretçi sayısı 140 bine ulaştı.

Şair ve Yazar Sunay Akın’ın küratörlüğünde, Türkiye’de ilk defa Kartal Belediyesi tarafından hayata geçirilen Masal Müzesi’ne ziyaretçi akını devam ediyor. Müzecilik kavramının toplumda oluşturulması ve çocukların hayal, bilgi ve becerilerini geliştirmesi amacıyla hizmete sokulan müzeye, ziyaretçi sayısı tam olarak 143.190 kişiye ulaştı. 

Ziyaretçilerini Türk ve Dünya Masallarına Doğru Yolculuğa Çıkarıyor

Ziyaretçilerine, kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla, sahne tasarım sanatçısı Ayhan Doğan tarafından, Pop-Up kitap şeklinde tasarlanan müze, misafirlerini tarihi değere sahip oyuncaklar ve kitaplar aracılığıyla, Türk ve dünya masallarına doğru bir yolculuğa çıkartıyor. Türk ve dünya masallarının tarihine ışık tutan Masal Müzesi’nde, tarihi değerlere sahip oyuncakların yanı sıra, dünya edebiyatının önde gelen yazarlarının ilk basım kitapları sergileniyor. Ayrıca, Kartal Belediyesi Masal Müzesi, kurulduğu ilk ayda Marmara Belediyeler Birliği Altın Karınca Ödülü’nü kazanmıştır. 

  


Kaynak: Kartal Belediyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.