‘MASALFESTİVALİ’ HATAY’DA ÇOCUKLARLA BULUŞTU

‘MASALFESTİVALİ’ HATAY’DA ÇOCUKLARLA BULUŞTU

14 Haziran 2023

Küçükçekmece Belediyesi’nin Seiba Uluslararası Hikâye Anlatıcılığı Merkezi ile birlikte düzenlediği IV. ‘Masalİstanbul’ Festivali, Küçükçekmece’den Hatay’a güneşe uzanan masallardan bir köprü kurarak, bölgede depremden etkilenen çocuklarla buluştu.

Festival boyunca, masallarla moral bulan çocuklar, alanında uzman masal anlatıcıları ile keyifli vakit geçirdi.

5 gün boyunca Küçükçekmece’de çocuklara masalların büyülü dünyasına yolculuk yaptıran ‘Masalİstanbul Festivali’, 12-13 Haziran’da Hatay’a taşındı. Masal anlatıcıları, masal kamyonu ve masal bisikleti, Hatay'ın Samandağ, Antakya, Defne ilçelerinde kent sakinleriyle ve depremden etkilenen çocuklarla bir araya geldi. Çocuklar, festivale büyük ilgi gösterdi.

Masal Festivali’nde moral buldular

Alanında uzman masal anlatıcıları, çadır kentleri de ziyaret ederek, çocuklara kentteki 12 ayrı noktada ‘Güneşe Uzanan Masallar’ı seslendirdi. Depremi yaşayarak psikolojik olarak etkilenen çocuklara farklı etkinliklerin sunulduğu ‘Masalİstanbul’ festivalinde çocuklar hem moral buldu hem de eğlenceli vakit geçirdi. Festival sonunda çocuklara oyun seti ve kitap hediye edildi.

Güney Özkılınç: Küllerimizden doğacak, çocukların tebessümüyle masallarla iyileşeceğiz  

Festival Yönetmeni Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, “Buradaki çocuklarımızı bir nebze olsun deprem psikolojisinden uzaklaştırmak, yüzlerinde bir tebessüm oluşturmak için 4.’sünü düzenlediğimiz festivalimizi bu yıl Hatay’a taşıdık. Masalların hatırlatacağı umut duygusunun ve güneşe uzanan masalların mutlu sonlarının hepimiz için şifa olmasını diliyoruz. Umuyoruz ki yaşadıkları acılı günlerin ardından bu festival tüm bölge halkı için güzel bir anı olur ” dedi.

hbxplcgiwjupe6xmk4dd1osb.jpg

d4Iho5vx2trbhlbqwzrguzfe.jpg

oj5mxz7ntxtep0up98lvb6hI.jpg

rky6sdfmIacvnt7slenbgofa.jpg

sjbld91lkgionoh7dm3ja6pb.jpg

fm9walqcyu5srmpnxt016wc3.jpg

dojx7yeru26hrwzcgnsumnde.jpg

fyj16uhkmvsw3d7anvlpou8I.jpg

mp0y6ashqoIuerx32afbhgvl.jpg

faobsImcqqbansjlyw41etvg.jpg

qjobwmzyr8b4fd7x2akp0dvo.jpg

luh5ensz7odkyl9uh1gztpo2.jpg

jxly51nbtws0fqwcayzxgsvj.jpg

pvyfcpz1lzb9qhaxreb4Iajo.jpg

7xjmchtagc1llab2fud03vxd.jpg

wdmagoveipo2thx6rnw8sx95.jpg

q5d8rI3140qcfeempdvpok72.jpg

y5ftjkhc0ozqgpubwlaxrsri.jpg

a5ipsemlvyson7hlzdg6hjbr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.