Maymun çiçeği nasıl yayılır?

Maymun çiçeği nasıl yayılır?

Uzmanlar, maymun çiçeği virüsünün yayılması için enfekte bir kişiyle yakın temas gerektiğini söylüyor.

İskoçya'daki Edinburgh Üniversitesi veterinerlik okulunda immünopatoloji kişisel başkanı Neil Mabbott yaptığı açıklamada, enfeksiyonun "kırık deriye, mukoza zarlarına, solunum damlacıklarına, enfekte vücut sıvılarına veya hatta kontamine çamaşırlarla temasa" maruz kaldıktan sonra gelişebileceğini söyledi. .
Imperial College London'da bulaşıcı hastalıklar bölümünde tıp fakültesinde olan Dr Michael Skinner, "Lezyonlar iyileştiğinde, (bulaşıcı virüsü taşıyabilen) kabuklar, solunabilen toz olarak dökülebilir" dedi. , Bir açıklamada.
CDC, insanlar arasındaki bulaşmanın esas olarak büyük solunum damlacıkları yoluyla gerçekleştiğini ve bu tür damlacıkların tipik olarak sadece birkaç metre yol kat etmesi nedeniyle "uzun süreli yüz yüze temas gerektiğini" söyledi.
 
Kıdemli araştırma görevlisi Michael Head, "Maymun çiçeği ciddi bir enfeksiyon olabilir, bu tür maymun çiçeği virüsünün ölüm oranları diğer salgınlarda yüzde bir civarındaydı. Bunlar genellikle sağlık hizmetlerine sınırlı erişimi olan düşük gelirli ortamlarda oluyor" dedi. İngiltere'deki Southampton Üniversitesi'nde küresel sağlıkta. Bununla birlikte, gelişmiş dünyada, "herhangi bir salgında bir avuç vakadan daha fazlasını görmek çok sıra dışı olurdu ve (COVID-19) tarzı bulaşma seviyeleri görmeyeceğiz" dedi Head yaptığı açıklamada. .
CDC'ye göre yüzeylerde kullanılan yaygın ev dezenfektanları maymun çiçeği virüsünü öldürebilir.
Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.