Maymun çiçeği nerede ortaya çıktı?

Maymun çiçeği nerede ortaya çıktı?

CDC, Monkeypox adını 1958'de "araştırma için tutulan maymun kolonilerinde çiçek hastalığı benzeri iki salgın meydana geldiğinde" aldı.

Bununla birlikte, ajans, "Afrikalı kemirgenlerin bulaşmada rol oynadığından şüpheleniliyor" olmasına rağmen, maymun çiçeği hastalığının ana taşıyıcısı hala bilinmemektedir.
CDC, insanlarda bilinen ilk maymun çiçeği vakasının "1970'de Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde çiçek hastalığını ortadan kaldırmak için yoğun çabalar sırasında kaydedildi" dedi.
CDC, 40 yıl boyunca hiçbir vaka bildirilmedikten sonra, 2017'de Nijerya'da maymun çiçeğinin yeniden ortaya çıktığını söyledi.
Ajans, o zamandan beri Nijerya'da 450'den fazla bildirilen vaka ve uluslararası olarak en az sekiz bilinen ihraç vakası olduğunu söyledi.
CDC, 2003 yılında ABD'de altı eyalette (Illinois, Indiana, Kansas, Missouri, Ohio ve Wisconsin) 47 kişinin evcil çayır köpekleriyle temas nedeniyle hastalanmasının ardından bir salgın meydana geldiğini söyledi.
CDC, "Evcil hayvanlar, Gana'dan ithal edilen küçük memelilerin yanına yerleştirildikten sonra enfekte oldular" dedi.
Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.