Mazlum Çimen, Yaşar Kemal’i Maltepeli gençlere anlattı 

Mazlum Çimen, Yaşar Kemal’i Maltepeli gençlere anlattı 

Müzisyen Mazlum Çimen, Yaşar Kemal’in doğum gününde, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gençlerle buluştu. Çimen, babası Nesim Çimen ve Yaşar Kemal ile ilgili anılarını Maltepeli gençlerle paylaştı.

Maltepe Belediyesi, Türk ve dünya edebiyatının usta isimlerinden Yaşar Kemal’i 99.doğum gününde isminin verildiği, Altayçeşme Mahallesi’nde bulunan Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlediği programla andı. Maltepe Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nce düzenlenen programda ünlü besteci, balet ve oyuncu Mazlum Çimen, gençlerle bir araya geldi. Çimen, Yaşar Kemal’i, babası halk ozanı Nesimi Çimen’in yakın dostu olması nedeniyle tanıma fırsatı bulduğunu söyledi. Nesimi Çimen ve Yaşar Kemal’in dostluğunu ve dayanışmalarını paylaşan Mazlum Çimen ikisinin Adana Kadirli’de gençlik yıllarında tanıştıklarını, her şeyin Yaşar Kemal’in kendilerini İstanbul’a getirmesiyle başladığını anlattı.  

 ‘İSTANBUL’A GELİŞİMİZİN TEMELİNİ YAŞAR KEMAL ATTI’ 

Çimen, babasının o dönem Almanya’ya gitmek istediğini ifade eden Mazlum Çimen “Babam İstanbul’a geliyor.  Burada bronşiti olduğu için nefes darlığından dolayı muayeneden geçemiyor. Gidemiyor. Geri dönemem diyor. Bütün aileyi İstanbul’a getiriyorlar. İstanbul’a gelişimizin temelini atan Yaşar Kemal’dir.” dedi. Çimen, Yaşar Kemal’in samimi ve babacan bir insan olduğunu kendileri üzerinde çok büyük emekleri bulunduğunu söyledi. Unutulmaz pek çok albüm ve film müziğine imza atan Çimen, öğrencilerin müzik çalışmalarıyla ilgili sorularını da yanıtladı. Çimen, sazı eşliğinde Yaşar Kemal’in ve babası Nesimi Çimen’in anısına eserler seslendirdi.   

 

Tarih : 07.10.2022 Haber Fotoğrafları

ykcqw1I9nnbr4ofl80vxlkgt.jpg

cm4rdti9qfbckImh6vkwg2bf.jpg

w6vw23ehucffIr0velnkpqzt.jpg

n3rafwxk1riIf9mleqbodplp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.