MECLİS AÇ KAPA YAPTI, MUHALEFET TEPKİLİ

MECLİS AÇ KAPA YAPTI, MUHALEFET TEPKİLİ

Meclis koronavirüs önlemleri çerçevesinde, 23 Nisan oturumu dışında. 15 Mayıs’a kadar toplanmayacak.

Muhalefet duruma tepkili. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Milli Mücadele'de bile açık olan Meclis niye kapatılıyor; bunu doğru bulmuyoruz” derken, HDP’li Paylan insanlar çalışırken Meclis’in kapalı olmasından ‘utandığını’ dile getirdi.
 

Meclis, karşı Torba Yasanın kabul edilmesinden bugün "aç kapa" yaptı. TBMM Genel Kurulu, önümüzdeki hafta yapılacak 23 Nisan özel oturumunun dışında 15 Mayıs’a kadar toplanmayacak. Muhalefet duruma tepkili. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Milli Mücadele'de bile açık olan Meclis niye kapatılıyor; bunu doğru bulmuyoruz” derken, HDP’li Paylan insanlar çalışırken Meclis’in kapalı olmasından ‘utandığını’ dile getirdi. TİP’li Baş “Milyonlarca insanı mecburen işe gitmek zorundayken 'Meclis çalışmasın' demek kabul edilemez” diye vurgularken, İYİ Partili Paçacı Meclis’in kapalı olmasının doğru ancak insanların çalışmak zorunda bırakılmasının yanlış olduğunu ifade etti.Saadet Partili Karaduman ise salgından ölen sayısının her geçen gün arttığını dikkat çekerek, "Oluşabilecek olası problemlerin giderilmesi için yasal düzenlemelerin yapılması için yetkili merci TBMM'dir" diye vurguladı. 

TBMM, infaz düzenlemesi, sağlıkta şiddet, YÖK kanununda değişiklik yapan düzenlemeler için mesai yaptı ve bugün 23 Nisan’a kadar kapandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ında ise  Meclis kuruluşunun 100'üncü yılını kutlayacak. Bugün Meclis özel gündemle toplanacak ve ardından 15 Mayıs’a kadar koronavirüs önlemleri çerçevesinde çalışmayacak. Muhalefet ise Meclis’i 1 ay çalışmayacak olmasına tepkili.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'in koronavirüs salgını nedeniyle kapalı tutulacak olmasını eleştirerek "Milli Mücadele'de bile açık olan Meclis niye kapatılıyor; bunu doğru bulmuyoruz. İktidar yaptıklarıyla kendi iktidarının sonunu getiriyor" dedi.

‘İNSANLARA MORAL OLUYOR’

CHP Sakarya Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise sağlık çalışanlarının hayatlarını tehlikeye atarak çalıştığını söyledi ve “Milletvekillerinin de gerekli özeni göstererek, her zaman açık olması görevini yapıyor olması ülkeye moral veriyor. Yurttaşlarımız da kendileriyle ilgili karar alınacak olmasından memnuniyet duyuyor, buna ara verilmemeli. Gerekirse Meclis aç-kapa yaparak görevine devam eder. Aksi halede milletimiz karamsarlığa sürüklenir. Meclis ara vermelerden vazgeçmelidir” diye konuştu.

 ‘SARAYIN FERMANLARINDAN SONRA KAPATILDI’

HDP'li Garo Paylan, sağlık emekçileri ve işçiler çalışırken Meclis’in insanların sorunlarına çare olacak kanunlar yerine kapalı olmayı tercih ettiğini belirterek, “Böyle bir Meclis’in üyesi olmaktan utanıyorum. Milyonlarca insan işsiz ve çalışmak zorunda olan insanlar var. Bunula ilgili ekonomik ve sosyal tedbirleri almak Meclis’in görevi ancak AKP ve MHP’nin tabiyle kapalı kalacak. Sarayın noteri olarak çalışan Meclis oradan gelen fermanları geçirdikten sonra kapatıldı” diye konuştu.

‘MECLİS’İN KAPANMASI DOĞRU, SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLMEMESİ YANLIŞ’

İYİ Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Cihan Paçacı, Meclis’in kapalı olmasının doğru ancak Türkiye genelinde 2 haftalık sokağa çıkma yasağı uygulanmamasının yanlış olduğunu ifade ederek, “Hükümet ekonomik sebeplerden dolayı 2 haftalık karantina kararını alamadı. Sadece hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanıyor ve ilave ödeme yapmak istemiyor. Sağlık her şeyin üzerindedir, korunması için sert de olsa her türlü tedbirin alınması gerekir. Bugüne kadar parça parça önlem aldılar ve geç aldılar. Umarız faturası büyük olmaz” diye vurguladı.

‘SALGINA YASAL DÜZENLEMELERİ YAPACAK MERCİH TBMM’DİR’

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, koronavirüs salgını nedeniyle ölen sayısının her geçen gün artarken Meclis’in kapalı olmasını doğru bulmayarak, şunları belirtti: “Bilanço ne yazık ki günden güne ağırlaşmaktadır ve salgının kontrol altına alınabileceği tarih ön görülememektedir. Böyle bir durumda siyaset vazifesini ertelememeli, seferberlik halinde üzerine düşen vazifeyi eksiksiz yerine getirmelidir. Kaldı ki durumu yönetmek ve oluşabilecek olası problemlerin giderilmesi için yasal düzenlemelerin yapılması için yetkili merci TBMM'dir.”

‘İNSANLAR İŞE GİTMEK ZORUNDAYKEN MECLİS KAPANIYOR’

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, işçiler çalışırken Meclis’in kapalı olacak olmasını şu tepkiyi gösterdi: “Kuşkusuz milletvekillerinin de sağlıkları önemli ve sağlıklarının korunması gerekiyor fakat şu anda işçiler inşaatta çalışırken, memurlar kamuda hizmet verirken, kuryeler sokakta vızır vızır çalışmak durumundayken, toplumun emeğiyle, alın teriyle yaşayan milyonlarca insanı mecburen işe gitmek zorundayken 'Meclis çalışmasın' demek kabul edilebilir bir şey değildir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.