Meclis toplantısında M’Expo vurgusu: Milli Proje

Meclis toplantısında M’Expo vurgusu: Milli Proje

Maltepe Belediye Meclis mayıs ayı olağan toplantıları başladı.

Maltepe Belediye Meclis mayıs ayı olağan toplantıları başladı. Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç yaptı. Sekiz yıldır mücadele verdikleri Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo projesinin yapımına başlanacağı müjdesini paylaşan Kılıç, “Tam sekiz yıldır verdiğimiz bu mücadele en son Sayın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızın ilçemizi ziyaret ederek AK Parti İlçe Teşkilatı’nda yaptığı açıklama gerçekten bu projenin ne kadar önemli olduğunu, mili bir proje olduğunu, siyasi kavram kargaşasından uzaklaştırarak Anadolu yakasına gerçekten ivme, çehre kazandıracak. Projeyi hem Sayın Bakanımızı hem de geçtiğimiz günlerde Ramazan vesilesiyle iftar için Maltepe’ye gelen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da karşılayarak Maltepe’mize, Marmara Üniversitesi’nden sonra kazandırmış olduğu bu ikinci büyük proje için şahsım, Meclisim ve Maltepe halkı adına teşekkür ettim. Bu vesileyle bir kere daha hem bakanlarımıza hem Genelkurmay Başkanımıza, Milli Savunma Bakanımıza hem de bu projeye onay veren Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.   

RAMAZAN’DA SEFERBER OLDUK 
 
Bolluğun, bereketin, sevginin, kardeşliğin ayı Ramazan ayını geride bıraktıklarına değinen Kılıç, “Ramazan ayı boyunca Maltepe’nin 18 mahallesinde elimizdeki tüm olanakları seferber ederek vatandaşlarımızla kucaklaşma, iftar sofralarına misafir olma, onlarla bir lokma ekmeği paylaşma erdemine eriştik. Ramazan ayı boyunca camilerin temizliğine kesintisiz devam ettik. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma bir kere daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Başkan Kılıç, Maltepe Belediye Meclis Üyesi Murat Zeynel Ceylan’ın kayınvalidesinin vefatından dolayı başsağlığı diledi. Kılıç, geçtiğimiz günlerde vefat eden CHP Maltepe Belediyesi eski meclis üyesi Adem Kaya, geçtiğimiz dönem Maltepe Belediye Meclis Üyesi Enver Küçükvar’ın ağabeyinin Hakk’ın rahmetine kavuşmasından dolayı ailesine ve yakınlarına taziye dileklerini paylaştı. 

UKRAYNALILAR’A GÖNÜL KAPILARINI AÇTIK 

Rusya- Ukrayna savaşında ülkesini terk etmek zorunda kalan Ukraynalılar’a Maltepe’de gönül kapılarını açtıklarını söyleyen Kılıç sözlerine “Onların Paskalya etkinliklerinin organizasyonunda yardımcı olduk. Hem de okullarını yarıda bırakıp ülkelerini terk etmek zorunda kalan çocuklara eğitimlerinin yarıda kalmaması için Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde hafta sonları eğitim vermeye başladık.” diye devam etti. Kılıç, Altayçeşme Mahallesi’nde Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nin 21 Mayıs’ta yapılacak açılışına Maltepe halkını konuk etti.   

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.