Medeni Kanun Ve Kadın Hakları Eğitimi

Medeni Kanun Ve Kadın Hakları Eğitimi

Medeni Kanun ve Kadın Hakları Eğitimi

 

17 Şubat 1926’da Türk Medeni Kanunu’nun kabulününyıldönümünde, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Barosu iş birliği ile“Medeni Kanun ve Kadın Hakları” konulu eğitim düzenlendi.

Evlilikte tek eşlilik, mirasta kadınerkek eşitliği, boşanmada eşit haklar ve kadın erkek eşitliğinin sağlamasınayönelik pek çok yasal düzenleme içeren Türk MedeniKanunu’nun kabulünün yıldönümünde, Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve AileHizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Adana Barosu Kadın Hakları Merkezitarafından; 19 Mayıs Mahallesi Kadın Yaşam Merkezi ve Sarıçam Niyet Akademikursiyerlerine “Medeni Kanun ve Kadın Hakları” eğitimi verildi.

Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi avukatları tarafından verileneğitimde; boşanma hakkı, velayet hakkı, miras hakkı, 6284 Sayılı Kanun ve beraberindenasıl bir yol izlemeleri gerektiği, adli destek başvuru dilekçesinin nasıloluşturulacağı gibi hukuki hak arama mekanizmaları anlatıldı.

Eğitime katılan kadınlar,hakları konusunda hukukçulara sorular sordu, ayrıca katılımcılara Kadın ve AileHizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından verilen hizmetler anlatıldı, , kadınayönelik şiddetle mücadele kapsamında 7/24 ulaşabilecekleri kurumların iletişimbilgilerini içeren broşürler dağıtıldı.

lnhbtakrgsjygu67pe2wpdl4.jpg

dlzyrcgwumbhln5eqy6fjsbm.jpg

ppe6fswxdn1ytygkhm0r58uc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.