Mehmet Akif Ersoy Koşusu’nda zafer Rage Of The Wind’in oldu

Mehmet Akif Ersoy Koşusu’nda zafer Rage Of The Wind’in oldu

96. Gazi Koşusu öncesi 3 yaşlı İngilizler için Ankara’daki zorlu mücadelelerden biri olan Mehmet Akif Ersoy Koşusu (Açık-G2), çim pistte 2200 metre mesafede gerçekleşti. 9 safkanın start aldığı yarışı, düzlük üzerindeki etkili performansıyla, Nimet Arif Kurtel’in Rage Of The Wind (Summer Front - Retroesque / Red Ransom) isimli tayı, Gökhan Kocakaya idaresinde kazandı. Mozaik Org.San.Tic.A.Ş. tarafından yetiştirilen, antrenörlüğünü ise Hakan Yüzbaşı’nın üstlendiği doru erkek tay, yarış kariyerinin şu ana kadarki en önemli başarısını elde etti. Yedinci koşusunda üçüncü galibiyetine ulaşan safkan, son startında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Koşusu’nu (G3) üçüncü sırada tamamlamıştı. Jokey Gökhan Kocakaya ise bu yıl 20’ncisi düzenlenen bu anlamlı koşuda ikinci kez zafere uzandı.

Koşuyu izlemek için tıklayınız.

Yarışı uzun süre gerilerden takip eden Halis Karataş idaresindeki Age Of Fire (Torok - Ateşin Kızı / Marlin), son düzlükte dış kulvardan yaptığı sprintle tabelanın ikinci basamağına yerleşti. Onun hemen içindeki Hardmet (Luxor - Hard Baby / Unaccounted For) Ahmet Çelik idaresinde sergilediği ataklarla üçüncülükte kendine yer bulurken, koşuya tempo veren Mystic Power (Deha - Glamour / Kaneko) da Ayhan Kurşun’la dördüncülükte yer aldı. Koşunun beşincisi ise Akın Sözen idaresindeki Denso (Torok - Çamsakızı / Ocean Crest) oldu.

Rage Of The Wind için bitiriş derecesi 2.15.01 olarak kayıtlara geçerken, farklar da 1,5 Boy - Boyun - Burun - 3,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Bu keyifli mücadelenin ardından gerçekleştirilen törende, kazanan tayın sahibi adına Mehmet Demir’e kupasını, Mehmet Akif Ersoy Düşünce Derneği Genel Sekreteri Mustafa Vahdet Sürücü takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene Mehmet Akif Ersoy Düşünce Derneği Üyesi Mehmet Akif Işık ve Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya da katıldı.

 

Mehmet Akif Ersoy

1873 yılında İstanbul’da doğan Mehmet Akif Ersoy, ilkokul yıllarında babasından Arapça dersleri almaya başladı. Ortaokul eğitimi boyunca Arapça, Farsça ve Fransızca öğrendi. 1882 yılında Esad Dede Efendi’nin İran Edebiyatı derslerine katılan Ersoy, ilk şiirlerini bu dönemde yazdı. 1893 yılında Ziraat ve Baytar Mektebi’nden mezun olan Ersoy, Ziraat Bakanlığı’nda veteriner hekim olarak görev yaptı. 1908 yılında II. Meşrutiyetin ilanıyla birlikte yayın dünyasına girdi. Kısa bir süre sonra Darülfünun Edebiyat-ı Umumiye müderrisliğine tayin edildi. 1913 yılında İttihat ve Terakki Cemiyeti’ne katıldı. Milli Mücadele döneminde kurtuluş hareketine destek verdi. Şiirleri, Sırât-ı Müstakîm Dergisi’nde yayımlandı. 1920 yılında Burdur Milletvekili seçilerek, Büyük Millet Meclisi’ne girdi. 17 Şubat 1921’de İstiklâl Marşı’nı yazdı.18 Mart 1921’de meclis tarafından milli marş olarak kabul edilen şiir, 1924 yılında Osman Zeki Üngör tarafından bestelenerek “Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli Marşı” olarak ilan edildi. Şiilerini 8 kitaptan oluşan Safahat adlı eserde topladı. 1936 yılında aramızdan ayrılan değerli Türk şairi Mehmet Akif Ersoy’u, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

h1y2bwx6rlct7jowme0ygdng.jpg

0rc8of9uq5zmguv2kmtsb6lz.jpg

pk5nr327Ixkz6yteowf1raed.jpg

m79kscogu1v38ujibewapygz.jpg

erad0fhw6v9jinjt1zkvzfco.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.